Jaunākā informācija: Ir pieņemts lēmums.No 17.marta Latvija slēdz valsts robežas (sauszemes, gaisa un jūras)

❗Ir pieņemts lēmums ❗No 17.marta Latvija slēdz valsts robežas (sauszemes, gaisa un jūras)❗

Aktuālā informācija par Covid-1914.03.2020

❗️Tikko, sestdienas, 14. marta vakarā, ap plkst. 19:00, izziņots šīsdienas ārkārtas valdības sēdes ziņojums, kas ietver sabiedrības sociālās distancēšanās palielināšanu!
❗️Aizliegti visi organizētie pasākumi.
❗️Neorganizēta pulcēšanās pieļaujama līdz 50 cilvēku sastāvā, šīm iestādēm jābūt slēgtām no 23.00.
❗️Valsts centralizētie eksāmeni pārcelti uz maiju.
❗️No 17.marta būs slēgta starptautiskā pasažieru kustība: avio, dzelzceļa, prāmju, auto pārvadājumi. Kravu plūsmas nodrošināšana turpināsies.
❗️Turpmāk PII reizi nedēļā būs jāiesniedz apliecinājums, ka ne bērns, ne ģimenes locekļi nav bijuši ārvalstīs un nav saskārušies ar personām, kas 14 dienu laikā bijušas vīrusa skartajās teritorijās.

❗️Valsts Pol***jai sadarbībā ar pašvaldību policiju uzdots nodrošināt publisko pasākumu un norises vietu uzraudzību.

❗️Tāpat valdība lems par atļauju Latvijas valsts piederīgajiem un ārzemniekiem, kuru pastāvīgā dzīvesvieta ir Latvija atgriezties Latvijā caur lidostu, ostu, autoceļu un dzelzceļa robežšķērsošanas vietām.
Joprojām obligāta ir pašizolēšanās tām personām, kas bijušas ārvalstīs, kā arī spēkā ir pārējie, līdz šim noteiktie, drošības un aizsardzības pasākumi.

LASI ARĪ ŠO: 7 bērni 10 gadu laikā, 13 “jaungadi” stāvoklī vai barojoša: kā klājas daudzbērnu māmiņai

Lai maksimāli ierobežotu slimības izplatību, atbildīgie dienesti ļoti lūdz cilvēkus ievērot piesardzību, noteiktos ierobežojumus un pret noteikto 14 dienu karantīnu izturēties ar lielu nopietnību. Eksperti skaidro, ka pēc pirmo saslimušo cilvēku identificēšanas, ja skrupulozi netiek ievēroti karantīnas pasākumi un inficētie dodas laukā, kaut vai uz veikalu, risks īpaši straujai slimības izplatībai valstī ļoti paaugstinās. Ar koronavīrusu inficēto cilvēku skaits var lavīnveidīgi kāpt un neparedzēti pārslogot Vese***as aprūpes sistēmu. Turpretim – ja piesardzības pasākumi tiek cieši ievēroti un saslimušie kopā ar saviem ģimenes locekļiem ievēro noteikto karantīnu, iespēja inficēties ir daudz zemāka un saslimušo cilvēku skaitu atbildīgajiem dienestiem būs vieglāk kontrolēt un slimību ierobežot.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru