Jo gudrāks bērns, jo mazāk viņš guļ un biežāk pamostas naktī. Tāpēc neuztraucies!

Saskaņā ar Fleminga vārdiem, mazuļi ļoti mīl gulēt dienā, bet  visbiežāk pamostas laika posmā no 18:00 līdz pusnaktij.

“Vispār, no bioloģiskā skatupunkta tā ir liela priekšrocība, jo šajā diennakts laikā viņi var iegūt maksimumu uzmanības no saviem aprūpētājiem, jo tos mazāk novērsīs citas lietas. Tā ka mazuļa uzvedība ir bioloģiski saprātīga un attaisnojoša. Cita lieta, ka tā neatbilst 21. gs. prasībām,” – piebilst Flemings.

Savukārt Notre Damas Universitātes profesore Dasija Narvaes saka, ka ne pieaugušie, ne bērni nav pielāgoti nepārtrauktam nakts miegam.

“Arī pieaugušie neguļ visu nakti, viņi vienkārši nesaprot, ka regulāri pamostas, – viņa saka. – Mēs visu miegu izguļam astoņās stundā, jo dienas laikā strādājam. Bet tas nav normāli, ja skatāmies no cilvēces vēstures perspektīvas.”

Cilvēku bērni piedzimst mazāk attīstīti nekā citi zīdītāji, jo viņu smadzenes vēl nav pielāgojušās dzīvei.

“Cilvēks piedzimst 9-18 mēnešus priekšlaicīgi, salīdzinot ar citiem zīdītājiem. Citi zīdītāji var staigāt un pastāvīgi ēst gandrīz uzreiz, bet mēs nevaram. Kad mēs piedzimstam gan ārēji, gan atbilstoši mūsu attīstībai mēs atgādinām dīgli”, – piebilst profesore Narvaes.

“Tāpēc mazulis ir jāliek mierā, līdz viņa smadzeņu sistēma attīstās, jo viņam strādā tikai 25% no pieaugušo smadzenēm.”

Īsāk sakot, ja mazulis tevi pamodina 2 naktī – nedusmojies! Lepojies, ka tev aug mazs ģēnijs! Varbūt tad tev kļūs vieglāk?

Bet vai tavs bērns bieži pamostas?

avots: lifter.com.ua

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru