Joprojām izmanto tikai pasi? Ir gaidāmas pārmaiņas, kas daudziem nepatiks!

Joprojām daudzi cilvēki par savu vienīgo un svarīgāko dokumentu uzskata tieši pasi, taču tā nebūt ilgi vairs nebūs. Jāņemt vērā fakts, ka lielākā daļa jauniešu par galveno dokumentu uzskatu elektronisko identifikācijas karti. Un jau ir izskanējis tas, ka drīz vien šīm identifikācijas kartēm būs jābūt visiem un ar pasīti vairs nevarēs iztikt.

Par laimi tas nav tik drīz, kā varētu domāt – Šis dokuments būs obligāts sākot no 2023. gada un tas būs obligāts ikvienam Latvijas valsts iedzīvotājam. Tāpat arī tiem, kam pasēm beigsies termiņš, taisot jaunu būs jārēķinās un obligāti jāizņem sava identifikācijas karte.

Arī turpmāk pases būs iespējams atjaunot, taču drīzumā ir zināms arī tas – Ka pase vairs nebūs obligātais dokuments un tuvākajā laikā jau pase nemaz nebūs nepieciešama ja tev būs sava identifikācijas karte, kas šajā visā tad arī spēlē tik lielu un nozīmīgu lomu. Zināms arī tas, ka ID kartes termiņš tagad palielināsies jau līdz veseliem 10 gadiem, kas ir diezgan iespaidīgs iglums šāda tipa dokumentam!

Vienīgais mīnuss ir tāds, ka pašlaik vēlēt var tikai ar pasēm, kurās tad iespiež zīmodziņu, taču pašlaik šī problēma tiekot risināta, jo tiks veidoti iepriekš sagatavoti saraksti, kurā būs jāuzrāda ID karte un varēs vēlētāju pārbaudīt tiešsaistē. Tas viss ir izstrādē, taču tādas izmaiņas ir gaidāmas pavisam drīz!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru