Jums vienmēr savā dārzā ir jāatstāj karote ar cukuru. Mana omīte padalījās ar šo ideju.

David Attenboro, protams, nav pirmā persona, kas dalītos šo nopietno brīdinājumu, taču viņa publikācija ir atgādinājums, ka šī problēma joprojām ir aktuāla, un mums tas ir jāuztver nopietni.

Bites mums šķiet mazas un nenozīmīgas, taču tās pilda svarīgu uzdevumu – apmēram trešdaļa no visiem produktiem, kurus mēs patērējam, tiek apputeksnēti ar šiem kukaiņiem.

Lasi vēl: 5 pazīmes, kuras liecina – jums nav lemts būt kopā ar savu partneri

“Pēdējo 5 gadu laikā bišu populācija ir samazinājusies par vienu trešdaļu,” raksta David Attenboro.

Bet situācija nav bezcerīga. Pastāv vienkāršs risinājums – veids, izmantojot kuru mēs palīdzēsim dabai, strauji popularizējas internetā.

Viņš sniedz vienkāršu padomu, ka ikvienam jāmēģina: sajauciet cukuru ar ūdeni un atstājiet iegūto sīrupa karoti jūsu zemes gabalā, mājā vai priekšējā dārzā blakus jūsu namam. Varbūt ar to jūs izglābsiet cilvēci!

David Attenboro raksta:

“Šajā gada laikā bites bieži izskatās tā, it kā viņi mirst vai ir jau mirušas, bet tas tā nav. Bites ir nogurušas, un tām vienkārši nav pietiekami daudz enerģijas, lai atgrieztos stropos, kas bieži noved pie kukaiņu nāves.”

“Ja jūs sastopat novājinātu biti jūsu mājā, vienkāršs maisījums no ūdens un cukura palīdzēs atjaunot viņai savu spēku.”

“Sajauciet divas ēdamkarotes baltā, granulētā cukura ar vienu ēdamkaroti ūdens un novietojiet blakus bitei. Ja jūs kopīgojat šo rakstu, jūs arī veiksiet milzīgu ieguldījumu, tādējādi palielinot izpratni par šo problēmu. ”

Vēl viens veids, kā palīdzēt bitēm un līdz ar to arī cilvēcei: audzēt ziedus balkonos, mājiņās un priekšā dārzos. Vietējās bites būs jums pateicīgas!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru