Jūrmalniekiem no 1. jūnija tiks nodrošināts bezmaksas sabiedriskais transports pilsētas ietvaros

15.martā, par labu iecerei īstenot bezmaksas transporta pakalpojumus Jūrmalas iedzīvotājiem lēma Jūrmalas pilsētas dome. Lai pilsētas autobusos varētu braukt bez maksas, iedzīvotājiem būs jānoformē Jūrmalas iedzīvotāja karte. Pašvaldības iecerei vēl jāsaņem Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas apstiprinājums.

Kopš 2012.gada bezmaksas sabiedrisko transportu Jūrmalas pilsētā pašvaldība apmaksā skolēniem un pensionāriem.

“Nodrošināt atbalstu jūrmalniekiem jomās, kurās pašvaldība to var izdarīt, ir pašsaprotami, jo rūpes par iedzīvotāju labklājību ir mūsu prioritāte,” uzsver Gatis Truksnis, Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs. “Liela daļa jūrmalnieku, kuri ikdienā izmanto pilsētas sabiedrisko transportu, šeit arī strādā, un tas būs vērā ņemams ietaupījums viņu ikdienas tēriņos. Iespējams arī, ka daļa jūrmalnieku izvēlēsies pārvietoties ar autobusu, nevis ar privāto automašīnu, un tādējādi arī izdarīsim labu videi, mazināsim gaisa piesārņojumu.”

Jūrmalas iedzīvotāja kartes izsniegšanu plānots sākt no 1.maija. Karti bez maksas varēs saņemt divas iedzīvotāju grupas: Jūrmalā deklarēti iedzīvotāji un tie, kuriem pieder nekustamais īpašums Jūrmalā. Skolēniem un pensionāriem, kuriem jau ir pašvaldības izsniegtā viedkarte, iedzīvotāja karte no jauna nebūs jānoformē.

Avots: jurmala.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru