Kādēļ tēvs nemīl savu bērnu?

Vai vainīga ir bērna māte? Terapeite Jūlija skaidro situāciju. 

Lasi vēl: Sievietes, ja Jūs guļat ar precētiem vīriešiem, tad Jūs sagaida atsevišķa vietiņa pašā elles sirdī!

Katru reizi, kad pie manis vēršas mamma kārtējam pusaudžu zēnam, kurš nevēlas mācīties, vai arī pusaugu meitenei, kuras tēvs saka, ka “viņš viņu nemīl”, es uzdodu vienu un to pašu jautājumu: “Kā ir jūsu – pašu vecāku starpā?” Parasti uz šādu jautājumu ir ļoti asas atbildes: “Kāds sakars tam? Mēs jums citu jautājumu uzdevām.” Vēl bieži atbilde ir: “Nekā mums nav. Mēs nedzīvojam kopā,” vai arī “Mums viss ir kārtībā”.

Es parasti neliekos mierā: “Kā jūs pret vīru izturaties?” “Tak nekādi es pret viņu neizturos. Kādēļ jūs ko tādu prasāt? Un kāds tam sakars ar manu jautājumu?”

Vistiešākais! Līdz tam brīdim, kamēr izturēsieties tā vai nekā pret savu vīru, kā to darāt tagad, jums nāksies samierināties ar to, ka dēls nemācās, bet meita dzird no tēva šādus vārdus.
Nevar būt savādāk – ja jūs izturaties pret kādu cilvēku kā pret tukšu vietu, kā pret nevienam nevajadzīgu priekšmetu, jūs nevarat sagaidīt, ka pretī saņemsiet kaut ko citu. Jūs izrādāt vienaldzību, nicinājumu, augstprātību, pārākumu, dusmas un vēlmi padarīt cilvēku nožēlojamu. Katrs jūsu vārds viņam ir kā inde.

Lasi vēl: 3 briesmīgākie lēmumi, kurus pieņēmāt aizejošajā gadā, balstoties uz savu zodiaka zīmi

Ja jūs nevēlaties par to domāt, to saprastu, izprast, mainīt – tas nozīmē, ka arī jums būs sāpīgi. Ja jūs neapstāsieties, jums nodarīs vēl lielākas sāpes. Tas notiks caur jūsu bērnu.

Lielākoties kopējā bērna, viņa jūtu ignorēšana – tas ir kā spogulis tam, kā māte izturas pret viņa tēvu.

Kamēr jums ir vēlme pārmācīt vai nodarīt pāri bijušajam vai esošajam vīram, turpināsiet viņu izvest no pacietības, pazemot, nicināt utt. – palīdzēt saviem bērniem nebūs iespējams. Viņu dziļākajos smadzeņu nostūros jau ir ierakstīti visi šie dialogi. Viņiem atliek vien mazliet paaugt un atainot visu to, ko viņi ir dziļi smadzenēs noslēpuši. Viņu sapratne, kā jābūt starp vīrieti un sievieti.

Starp citu, arī pārējās bēdas, atkarības, nesaskaņas ģimenē vai dzīvē – tās visas būs kā atspoguļojums bērna skumjām pēc tēva. Tēva, kurš bērnam tik ļoti pietrūka. Ne jau tādēļ, ka vecāki bija šķīrušies, bet tādēļ, ka tēvu ingnorēja, dzina prom, atraidīja, pazemoja, ar viņu strīdējās, teica viņam, ka viņš neesot nekā vērts. Vīrietim jeb tēvam tādēļ nācās attālināties no savas ģimenes. Daba necieš tukšumus. Tur, kur vajadzētu būt tēvam, ir tukšums. Tēva vietā parādās liekas problēmas.

Tas viss sākas ar māti. Paskatieties, kā tēvs izturas pret bērniem, un jūs sapratīsiet, kā ģimenē sieviete vai sieva izturas pret savu vīrieti vai vīru. Ne jau tas, ko viņi par to stāsta, bet tas, kas viņiem atrodas dvēselē. Attiecībā pret vīru – bijušo vai pašreizējo.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru