Kaimiņš – dāvana piespiedu kārtā

Pērkot īpašumu – dāvanā kaimiņš!

Lai arī tā ir vistīrākā patiesība, jūs neatradīsiet nevienu šādu nekustamā īpašuma pārdošanas sludinājumu tāpat kā neatradīsiet nevienu nekustamo īpašumu sludinājumu portālu, kurš piedāvātu šķirot īpašumus pēc kaimiņiem!

Pēc platības, cenas, stāva, pat pēc būvniecībā izmantotā materiāla – lūdzu, bet par tik nozīmīgu parametru kā kaimiņi, nekā. Jā, iespējams, tas ir izteikti subjektīvs vērtējums, tomēr nevar noliegt, ka tas, kam Jūs dzīvosiet kaimiņos nākamos savas dzīves labākos gadus, ir ļoti svarīgi.

Kaimiņi ir jāsatiek

Taisnība, reizēm kā bonuss tiek pieminēti klusi kaimiņi, tomēr par to nevajadzētu pārāk priecāties – viņu klusumam noteikti ir kāds iemesls un varbūt jums tas nemaz nepatiks, iespējams tāds pats klusums var tikt sagaidīts no jums, bet varbūt esošais īpašnieks vienkārši par klusiem uzskata kaimiņus kuri trokšņo retāk kā reizi nedēļā. Tāpēc pie malas kautrību – pirms iegādāties īpašumu, kaimiņi ir jāsatiek un ne vienmēr tas jādara, neieaicināti zvanot pie durvīm ar pīrāgu rokās kā amerikāņu filmās.

Labais piemērs

Vairumā dzīvokļu īpašumu gadījumos kaimiņu ir stipri vairāk kā viens – tie var būt kā augšā un apakšā, tā sānos un pretējās durvīs, tāpēc ideāla vieta, kur satikt visus kaimiņus vienuviet, ir pēdējā laikā tik populārie māju iedzīvotāju kopā būšanas pasākumi – vai tā būtu piedalīšanās talkā vai kopīga Ziemassvētku eglītes iedegšana. Tieši pēdējais notikums nesen pulcēja kopā “Kalnciema Kvartālā rezidencēs” iedzīvotājus Āgenskalnā. Kaimiņi, baudot turpat pagalmā uz ugunskura gatavotu zupu, iepazina viens otru, daloties ar informāciju par savu ikdienu un tīklojot, savukārt, viesiem bija iespēja iepazīt draudzīgo atmosfēru un aprunāties ar saviem potenciālajiem kaimiņiem par dzīvi “Kalnciema Kvartāla rezidencēs”. Protams, neatņemama sastāvdaļa eglītes iedegšanas pasākumā ir Ziemassvētku vecītis un arī prieks bērnu acīs, skaitot dzejolīšus un saņemot dāvanas, ir nemainīgi stabila vērtība. Nekustamo īpašumu uzņēmums “Immostate”, iedibinot šo tradīciju “Kalnciema Kvartāla rezidences” iedzīvotāju vidū, ir pārliecināts par pasākuma dzīvotspēju, jo stipras un labas kaimiņattiecības ir neapstrīdama vērtība. Starp citu, vēl ir iespēja pievienoties “Kalnciema Kvartāla rezidenču” draudzīgajiem iedzīvotājiem.

Ja kaimiņu vēl nav

Bet ko darīt, ja pašu svarīgāko kaimiņu vēl nav, jo bieži vien, īpaši jau jaunajos projektos, īpašuma pirkšanas brīdī blakus esošais dzīvoklis savu saimnieku vēl nav atradis. Sākotnēji tas var šķist maznozīmīgi, bet īstenībā jūs šajā mirklī piedalāties sava veida loterijā, kur izredzes prognozēt ir neiespējami. Iespēja, ka kaimiņos ievāksies saprotoša kundze gados, kurai var uzticēt kaķa pabarošanu ceļojuma laikā, ir tieši tik pat liela kā varbūtība, ka jūsu jaunais kaimiņš būs šīs kundzes mazdēls – daudzsološs rokgrupas bundzinieks. Tāpēc nekautrējieties norādīt uz šo risku un varbūt prasīt nelielu atlaidi īpašuma pārdevējam, jo galu galā tieši jūs būsiet tie, kuriem ikdienā būs jārēķinās ar šobrīd vēl nezināmo kaimiņu vēlmēm un paradumiem.

Kaimiņš kaimiņam kaimiņš!

Neatkarīgi no tā vai jūs iegādājaties jaunu mājvietu vai kaimiņos ievācās jums kāds cits, kaimiņu attiecības ir abpusēji pacietīgs darbs, kas neaprobežojas vien vienam otra netraucēšanā, dalot kopīgu automašīnu stāvlaukumu un atpūtas zonu. Labi kaimiņi var būt tikai labiem kaimiņiem, savukārt, labas kaimiņattiecības ceļ gan jūsu nekustamā īpašuma, gan jūsu ikdienas vērtību.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru