Kapsulas garderobes pamati – ar ko sākt, lai atvieglotu sev dzīvi?

Ikviena no mums vēlas no rīta atvērt drēbju skapi un uzreiz saprast, kas tad šodien tiks vilkts mugurā, diemžēl daudzām no mums tas sagādā lieku stresu, jo nespējam adekvātā laika sprīdī pieņemt lēmumu par labāko apģērba izvēli. Šai problēmai ir lielisks risinājums – tā ir kapsulas garderobes izveide. Jābrīdina, ka tās ieviešana ir nedaudz izaicinoša, jo tas nozīmē, ka no sākuma jāatbrīvojas no visa liekā.

Kā uzsākt ceļu uz vieglāku dzīvi apģērbu izvēles ziņā?

1. Aplūko, kas jau ir sakrājies skapī

Izliec ārā no skapja visas sev piederošās drēbes, aksesuārus un kurpes, drēbes vari izklāt gultā, kur tās būs pārredzamākas.

Lai ieliktu kapsulas garderobes pamatus no sākuma jāredz, kas ir tavā rīcībā. Jā, tas viss var likt tev smieties vai raudāt, tomēr, ja visu paveiksi pēc labākās sirdsapziņas, šādā situācijā tu vairs nenonāksi.

2. Pārskati un sašķiro visas drēbes, apavus, rotaslietas

Nākamais solis ir drēbju šķirošana attiecīgās kaudzītēs. Nevelti katra apģērba gabala novērtēšanai daudz laika, vienkārši vērtē to pēc savas pirmās reakcijas. Visu sašķiro sekojoši:

* Lielisks: Es mīlu šīs drēbes. Tās man lieliski der un es tās pastāvīgi nēsāju.

* Varbūt: Es vēlos šīs drēbes paturēt, lai gan nezinu kādēļ (mums visām ir šādas drēbes).

* Ziedojams/atdodams: Šīs drēbes man neder vai neatbilst manam dzīvesveidam.

* Metams ārā: Šīs drēbes ir sliktā stāvoklī (ja iespējams, izmanto tās atkārtoti – pāršuj par gaumīgu pārvalku dīvāna spilveniem, izmanto kā grīdas mazgājamo lupatu utml.)

Šķiro līdz visas drēbes nonāk kādā no augstāk minētajām kaudzēm, pēc tam…

* Baudi nelielu pauzi, padzeries, paēd.

* Ieliec vienā kastē vai maisā ziedojamo vai atdodamo apģērbu,

* Izmet ārā nolietotās lietas, ko nevar pārtaisīt vai izmantot kam citam

3. Izvēles izdarīšana

Pārskati palikušo apģērbu vēlreiz. Pajautā sev vai tu katru šo apģērba gabalu uzvilksi tuvāko 3-6 mēnešu laikā? Ja atbilde ir nē, tad šīs lietas vajadzētu pievienot ziedošanai/atdošanai domātajām drēbēm.

Tagad ieteicams līdz nākamajai sezonai (pavasarim) neiegādāties neko jaunu, bet veltīt laiku pārdomātas un kvalitatīvas garderobes izveidošanai – padomā, kādas krāsas, formas apģērbus tev patīk nēsāt ikdienā, izveido krāsu paraugu tabulu, pēc kura vadīties par turpmāk pērkamajām drēbēm.

Avots: bemorewithless.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru