Katram ziedam un puķei ir sava nozīme – pirms pieņem tos, vajadzētu zināt, ko tev vēlas uzdāvināt

Amarillis – šī staltā un krāšņā puķe simbolizē satriecošu skaistumu. Amarilli dāvina, lai paustu to, ka tava vērtība ir patiesi augstāka par skaistumu vien.

Strelīcija – košā strelīcija simbolizē prieku un nozīmīgumu. Šo ziedu dāvina cilvēkam, kas dāvinātājā raisa patīkamu satraukumu un ilgas.

Neļķes – slaidajā kātā iekārusies puķe simbolizē skaistumu un cieņu. Ja saņem sarkanas neļķes, tās simbolizē mīlestību, cieņu un apbrīnu; rozā – mīlestību pret māti vai mīļoto sievieti; lillā – kaprīzumu; dzeltenā – neapmierinātību un atraidījumu; baltā – nevainīgumu un patiesu mīlestību.

Narcises – šī pavasara puķe ar izteikto aromātu simbolizē rūpes un vēlmi aplidot to saņēmēju. Tāpat, narcises simbolizē arī jaunu sākumu un mūžīgu dzīvi. Šīs puķes dāvina kādam, lai sagādātu prieku un dāvātu līdz ar tām laimi.

Frēzijas – šīs košās puķes simbolizē nevainību un pārdomātus lēmumus.

Gerberas – šīs populārās puķes simbolizē jūtu patiesumu un pauž uzticamu mīlestību. To dāvinātājs saņēmējas vēlas sagādāt prieku.

Hiacintes – patīkami smaržojošās hiacintes simbolizē rotaļīgumu un stabilitāti. Zilas hiacintes nozīmē stabilitāti; violetas – bēdas; sarkanas vai rozā – rotaļīgumu; baltas – jaukumu; bet dzeltenas – greizsirdību.

Lilijas – šīs aristokrātiskās puķes simbolizē patiesu skaistumu. Baltas lilijas simbolizē pieticīgumu un jaunavas skaistumu; oranžas – kaislību; dzeltenas – jautrību.

Rozes – pasaulē populārākās puķes simbolizē mīlestību, skaistumu un draudzību. Sarkanas rozes, kā visiem zināms, simbolizē dziļas jūtas pret apdāvināto cilvēku, tās var būt mīlestība, iekāre vai ilgas; baltas – nevainību un šķīstumu; dzeltenas – draudzību un rūpes; rozā – maigas jūtas, piemēram, pateicību, prieku vai apbrīnu; oranžas – kaisli un enerģiju; violetas – mīlestību no pirmā acu skatiena; zilas – pauž, ka dāvinātājs nespēj par tevi nedomāt; zaļas – vēlējums iegūt labu veselību un izdošanos dzīvē; melnas – šī krāsa simbolizē nāvi un atvadas.

Tulpes – tulpes ir visu laiku populārākas pavasara puķes, tās simbolizē labas domas, eleganci un piedošanu. Dzeltenas tulpes simbolizē labas un priecīgas domas, baltas – piedošanu, sarkanas – augstāko mīlestību, rozā – laimi, oranžas – prieku un fascinēšanos.

Avots: theflowerexpert.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru