Ķiploks kā glābiņš jūsu orhidejām! Jau pēc mēneša mani augi ziedēja kā negudri

Par ķiploka sniegtajām labvēlīgajām īpašībām cilvēka organismam zina daudzi. Taču retais orhideju īpašnieks zina, cik ļoti veselīgi viņu ziediem ir tieši šie paši ķiploki. Izrādās, ka ķiploki ne pa jokam palīdz stimulēt orhideju ziedēšanu.

Lasi vēl: Miljona vērta ideja: ar šo triku jūs varat atbrīvoties no nezālēm dārzā

Lai panāktu vēlamo efektu, mūsu redakcija iesaka saviem mīļajiem lasītājiem pagatavot īpašu maisījumu, kas pagatavots no ķiploku daiviņām, ūdens un īpašās sastāvdaļas – dzintarskābes.
Dzintarskābe palīdzēs stimulēt orhideju augšanas procesus, paaugstinās to noturību pret kaitēkļiem un citiem nelabvēlīgiem apkārtējās vides faktoriem.

Ja viss tiks izdarīts pareizi, tuvāko 14 dienu laikā vajadzētu parādīties jau jauniem ziediņiem.

Ir nepieciešams ņemt vērā vienu ļoti svarīgu momentu – dzintarskābe šķīst tikai karstā ūdenī. Tikai tad, kad ūdens ar dzintarskābi būs pilnībā atdzisis, varēs likt klāt ķiploku mīkstumu. Ir jāņem vērā arī fakts, ka ķiplokūdens glabājas ilgi, taču, līdzko tam klāt pievienota dzintarskābe, šis maisījums būs jāizlieto tuvāko trīs dienu laikā.

Kā kopt orhideju podiņos?

Būs nepieciešamas šādas sastāvdaļas:
1 l ūdens
3 ķiploku daiviņas
stikla burciņa
1 dzintarskābes tabletīte

Pagatavošana:
Izšķīdiniet dzintarskābes tableti karstā ūdenī. Starp citu, dzintarskābi ir iespējams iegādāties aptiekās vai interneta veikalos.

Ķiploku sasmalciniet ar nazi vai ķiplokspiedes palīdzību. Kad ūdens ar dzintarskābi atdzisīs, pievienojiet tam klāt sasmalcinātos ķiplokus.

Pārlejiet šķidrumu stikla burciņā vai stikla trauciņā ar vāciņu. Ļaujiet masai 24 stundas ievilkties.

Pirms ķersieties klāt savu orhideju aplaistīšanai, masu nepieciešams izkāst caur sietiņu. Tad sajauciet šo masu kopā ar jau pastāvējušu ūdeni, bet pēc tam augus nepieciešams pabarot ar daļēju iemērkšanu šajā maisījumā.

Šādu metodi nepieciešams apvienot ar parastu augu laistīšanu, taču tieši šo iemērkšanu nevajadzētu veikt biežāk nekā reizi mēnesī.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru