Klusais slepkava: kas jāzina par augstu As**sspiedienu?

Šo ir ļoti svarīgi zināt!

Lasi vēl: Ignorējiet cilvēkus, kuri nemitīgi žēlojas – viņi atņem jūsu enerģiju

Hipertonija vai arī tautā zināmais augstais As**sspiediens – hroniska saslimšana, ar kuru slimo 1/3 daļa pasaules iedzīvotāju. Statistikas dati liecina, ka Brazīlijā vien ceturtajai daļai iedzīvotāju ir augsts As**sspiediens – puse no tiem ir vecāki par 60 gadiem, bet 5% no slimnieku daudzuma sastāda bērni un pusaudži.
As**sspiediens nemitīgi mainās atkarībā no jūsu pozas, aktivitātes līmeņa, stresa līmeņa, uztura utt. Augsts As**sspiediens ir tāds, kura rādītāji ir 140 uz 90. Mērījuma laikā tiek noteikts sistoliskais spiediens (sirds saraušanās brīdī) un diastoliskais As**sspiediens (pēc tam sekojošais atslābums).

Augsta As**sspiediena dēļ sirdij nākas strādāt daudz intensīvāk, lai pumpētu asinis artēriju sieniņām. Neskaitot sirdi, augsts As**sspiediens kaitē arī nierēm un galvas smadzenēm, bet īpaši smagos gadījumos var novest pie sirdslēkmes, insulta un nieru mazspējas.

Lasi vēl: Ekstrasense pastāstīs kā un ko jādara, lai nākamais gads būtu finansiāli bagāts
“Brazīlijas hipertoniķu apvienības” mājaslapas datos ziņots, ka As**svadus var salīdzināt ar atvērtu krānu, kuram ir daudz nogulsnes. Ja tie palēnām aizsērējas, iekšā esošais spiediens palielinās. “Tas pats notiek tad, kad sirds pumpē asinis. As**svadi saraujas, bet spiediens tikai pieaug.”
Šī slimība ir ļoti nemanāma, tādēļ daudzi tās klātesamību pamana tikai tad, kad pazīmes kļūst ļoti redzamas.

Vēlaties uzzināt, kā izvairīties no hipertonijas? Lūk, pāris ieteikumi!

  • Nodarbojieties ar fiziskām aktivitātēm;
  • regulāri pārbaudiet As**sspiedienu (īpaši brīžos, kad jums reibst galva)
  • nodrošiniet sev pilnvērtīgu uzturu: izvairieties no sālīta un eļļā vai taukos cepta ēdiena, palieliniet augļu un dārzeņu daudzumu savā uzturā;
  • smēķēšana ir inde: atbrīvojieties no šī nelāga ieraduma jau šodien;
  • izvairieties no jebkādu alkoholisko dzērienu lietošanas;
  • centieties neslimot un izvairieties no stresa;
  • regulāri konsultējieties ar ārstu.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru