Ko darīt, kad māju ir apsēdušas skudras? Padomi, kas ļoti palīdzēs

Līdz ar siltā laika iestāšanos, skudras mājoklī var kļūt par īstu biedu. Īpaši problemātiski tas var būt tiem cilvēkiem, kas dzīvo pirmajos stāvos vai privātmājā.

Pēc izskata sarkanās mājas skudras izskatās kā parastās dārza skudras, atšķirība vien ir tāda, ka tās ir ļoti maziņas. Reizi gadā uzrodas ļoti daudz spārnaino skudru – mātītes un tēviņi. Tās pavisam viegli var iekļūt mājās, labvēlīgos apstākļos izveidot jaunu ģimeni, kuras rezultātā radīsies simtiem un tūkstošiem jaunu kukaiņu.

Mājas skudras parasti apmetas slēptās un neredzamās vietās – starp grīdas līstēm, aiz flīzēm, zem parketa, apmetuma šķautnēm utt.

Ja jums mājās parādījušās mazās, sarkanās skudras, tas nebūt nenozīmē, ka ligzda atrodama pie jums mājās. Skudras ēdiena meklējumos ir spējīgas pārvietoties ļoti lielos attālumos. Visvairāk tās piesaista saldumi un gaļa.

Kādēļ skudras dzīvoklī ir bīstamas?

Tiek uzskatīts, ka skudras, atšķirībā no citiem kukaiņiem, nerada nekādus lielus draudus vai kaitējumus. Taču tik un tā skudras cilvēkam var ievazāt visdažādākās infekcijas slimības, ja tās nonāk kontaktā ar ikdienā uzturā lietojamo ēdienu.

Šķiet, ka ar skudru uzbrukumiem kaut reizi mūžā sastapusies ikviena saimniece. Īpaši nepatīkami ir tad, ja skudras rāpo pāri tikko sagrieztiem augļiem, tie atrodas cukura traukā vai mazes klaipā. Lai vai kā, no skudrām ir nepieciešams atbrīvoties.

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru