Krišjānis Kariņš ir nācis klajā ar nepatīkamu paziņojumu: Ja netikšot veiktas konkrētas reformas, nāksies celt nodokļus

Pēdējā laikā varam dzirdēt aizvien vairāk un vairāk dažādas lietas, kuras norisinās saistībā ar poliku un dažādām ķildām, nemaz nerunājot par notiekošo situāciju Rīgas Satiksmē. Šoreiz gan runa ir par 2019. gada budžeta uzsākšanu. Tāpat zināms tas, ka Ministru prezidents jau iepriekšējās valdības gatavoto budžetu nodēvēja par tā saukto “Tehnisko budžetu”

Esot tāda tradīcija, ka tuvojoties vēlēšanām – politiķi diezgan krasi palielina izdevumu, lai visiem saviem vēlētājiem rādītu savus solītos un labos darbus. Un līdz ar to sakarā 2019. un 2020 gada budžeta mantojumā tika saņemti dārgi solījumi.

Kariņš ir uzsvēri, ka patiešām viegli ir kritizēt visus priekšgājējus, taču kariņš to nedarīšot! Pie tam viņš minējis to, ka ir vesela virkne ar dažādām lietām, kurām joprojām ir nepieciešamas reformas, jo tās vienkārši nav sakārtotas! Lielākoties tas konkrēti attiecas uz Vese***as aprūpi, kurai tiks piešķirti veseli 80 miljoni eiro.

Tāpat izglītībai tikšot pārdalīti veseli 799 Miljoni eiro, bet veseli 9% no visa Latvijas valsts budžetas. Tas ir pat nedaudz vairāk nekā Igaunijā,  taču sliktā ziņa ir tāda, ka Igauņiem maksa divreiz lielāku minimālo algu, lūk tā ir liela problēma.

Zināms arī tas, ka tas ļoti iespaidos nākamā – jeb 2020. gada budžetu, kas lielā mērā jau ir skaidrs! Taču pats galvenais ir tas, ko uzsvēris pats Kariņš, ja nekas netiks mainīts it īpaši saistībā ar reformām – var nākties domāt par nodokļu celšanu, taču tas neesot Kariņa valdības plānotais mērķis.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Artūrs</cite>

    a viss tapēc ka jūs paši esat noveduši valsti kapā, izdalot miljardus cilvēkiem – kas tos atmazgāja un iebāza kabatā. Tagadiņ skaisti diršat par tā jau nodokļiem ko mēs maksājam aptuveni 80% visas naudas ko nopelnam , aiziet jūsu sūda maciņos!

Pievienot komentāru