Kurās valstīs var iegūt bezmaksas augstāko izglītību. Saglabājiet!

Vai sapņojat aizbraukt mācīties uz Vāciju vai Lielbritāniju, bet galvenā problēma ir finanses? Jums liekas, ka neatradīsiet tādu naudu, un tieši tāpēc esat bēdu mākts?

Nesteidzieties satraukties, jau sen ir atrasta izeja no šīs situācijas. Daudzas valstis ar prieku uzņem ārzemju studentus, un ļauj tiem saņemt bezmaksas augstāko izglītību. Dzīvošanas izmaksas, ne centu nemaksājot par mācībām. Patīkamas ziņas, vai ne? Tāpēc, ja jūs līdz šim brīdim neesat zaudējuši cerību, un jūsu sapnis ir mācīties ārzemēs, tad mēs esam apkopojuši 10 valstis, kurās jums izdosies savu sapni īstenot.

Norvēģija. Vikingu valsts ir slavena ne tikai ar savu spilgto vēsturi, augsto ekonomisko un kultūras līmeni, bet arī apmācības līmeni. Tas ļauj bez maksas mācīties gan valsts iedzīvotājiem, gan arī ārzemniekiem uz nodokļu maksātāju finansēšanas rēķina. Tomēr, neskatoties uz augsto lojalitāti, mācības notiek tikai un vienīgi norvēģu valodā. Jums vajadzētu pacensties to iemācīties, lai nokārtotu iestājeksāmenus, piemēram, Oslo Universitātē.

Vācija. Šai valstij ir īpašas spējas mācību jomā. Tieši tāpēc daudzas augstākās izglītības iestādes nepiemēro maksu par izglītību saviem studentiem. Tomēr notiek arī administratīvā izlase, kas ir samērā maza. Un vispār vairākas reizes mazāka, nekā pie mums. Patīkams bonuss būs daļēja angļu valodas izmantošana. Kā piemērs var būt Heidelbergas Universitāte.

Zviedrija. Mācīties ārzemēs var katrs. Bet bezmaksas izglītība, kā arī lielas stipendijas tiek sniegtas tieši šajā valstī. Bet, ja jūsu atbraukšanas iemesls ir zinātņu doktora grāda iegūšana, tad jūsu pētnieciskais darbs būs apmaksāts. Turklāt būtu jāmin arī augstā dzīves vērtība. Upsalas universitāte jau jūs gaida!

Somija. Somija patīkami pārsteigs ne tikai tos, kuri tikai sāk izglītoties, bet arī aspirantūras un doktorantūras studentus. Tāpēc, ja jums ir vēlēšanās turpināt mācīties un paaugstināt savu līmeni kā speciālistam, tad laipni lūdzam uz Somiju, uz University of Eastern Finland.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru