Laikrakstam “Latvijas Avīze” – 6000. numurs un jubilejas izstāde

Otrdien, 27. martā, laikrakstam “Latvijas Avīze” iznāks jubilejas – 6000. – numurs! Šāds apaļš laikrakstu skaits iznācis trīsdesmit gadu laikā kopš pirmā avīzes numura 1988. gada 9. janvārī. Laikraksts sākotnēji iznāca ar nosaukumu “Lauku Avīze”, kopš 2003. gada tā nosaukums ir “Latvijas Avīze”.

Laikraksta jubilejas numurs iznāks nedēļā, kad atzīmējam arī joku dienu. Tāpēc šajā reizē laikraksta lasītājus priecēs joki un vairākas iemīļoto “LA” karikatūristu Ērika Oša un Gata Šļūkas karikatūras.

Par godu laikraksta “Latvijas Avīze” 6000. numuram 27. martā plkst. 18.00 Tirdzniecības centra “Spice” otrajā stāvā tiks atklāta Ērika Oša un Gata Šļūkas karikatūru izstāde “Latvijas Avīze 6000 – ko nevar uzrakstīt, to var uzzīmēt”.

Izstādi jebkurš centra apmeklētājs varēs apskatīt līdz pat 15. aprīlim.

Laikraksta “Latvijas Avīze” galvenā redaktore Linda Rasa par vecmeistaru Ēriku Ošu: “’Latvijas Avīzes” ainavā, šķirot lapas, lasītāji bieži vien kā pirmo meklē karikatūrista Ērika Oša svaigi zīmēto bildi, jo nereti attēls ir daudzkārt daiļrunīgāks par garu tekstu. Oša karikatūrās redzami gan sadzīviski sižeti, kas ir trāpīgi, kā no pašas dzīves ņemti, gan Latvijas politiskās dzīves peripetijas. Pat visjocīgāk attēlotie varoņi, no kuriem liela daļa ir sabiedriskas personas, neskaišas par bildi (ar retiem izņēmumiem), un daudzi to ierāmētu labprāt pieliek savās darbistabās pie sienas. Diezin vai Latvijā kāds ir pazīstams politiķis, ja viņu nav uzzīmējis Ēriks Ošs.”

Jaunais un talantīgais karikatūrists Gatis Šļūka savu nopietnāko darba pieredzi ir ieguvis, strādājot tieši “Latvijas Avīzē”, kurā kā štata mākslinieks viņš zīmē jau divdesmito gadu. Linda Rasa par Gati Šļūku: “Vislabākās ir tās karikatūras, kurās joks, satīra skatītājam netiek ieliets kā ar karoti mutē un paskaidrots garos pavadtekstos, bet kur zīmējums iebelž kā pa pieri ar trāpīgu salīdzinājumu lakoniskā formā. Slavējami, ka Gatis Šļūka tiecas pēc tā, lai katra viņa karikatūra būtu tāda, kaut tas nebūt nav viegli avīzes darba režīmā, kad zīmējumam jābūt vai katrā numurā. Jo idejai, iedvesmai nevar pavēlēt ierasties pēc pulksteņlaika. Gatis nedod atlaides ne sev, ne redaktoriem karikatūras idejas tapšanā. Vai tā būs vārdu spēle, citāts no dziesmas vai filmas, pazīstams simbols, anekdotisks jociņš, kas tiks izmantots zīmējumā? Lai kas tas būtu, Gatim tas būs asprātīgi!”

“Latvijas Avīzi” var iegādāties visās prese tirdzniecības vietās. Tas ir populārākais laikraksts latviešu valodā Latvijā – visvairāk abonētā un visvairāk pārdotā dienas avīze. Arī pēc “Kantar TNS” veiktā “Nacionālā auditoriju pētījuma 2017.gadā par dienas laikrakstiem” datiem – “Latvijas Avīze” sasniegusi vislielāko kopējo auditoriju – 116 tūkstošus lasītājus.

Laikraksts “Latvijas Avīze” iznāk piecas dienas nedēļā un tai ir divi tematiskie pielikumi – kultūras pielikums “Kultūrzīmes” otrdienās un “Nedēļa Kabatā” -ceturtdienās.

Laikrakstu “Latvijas Avīze” izdod AS “Latvijas Mediji”.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru