Latvijā ir 14 000 vakances: lūk, ko plāno darīt darba devēji!

Mobilo sakaru operatora “Tele2” aizsāktās sociālās kustības “Latvija strādā” esošie un potenciālie partneri – dažādu nozaru un lielumu darba devēji – 18. jūlijā dalījās ar savu pieredzi emigrantu piesaistei darbam Latvijā. Dalībnieki kopā ar ministriju pārstāvjiem pārrunāja aizbraucēju vidū esošos aizspriedumus par atgriešanos, meklēja faktus, kā tos atspēkot, informē kustības iniciatori, vēsta vadošais portāls Latvijā la.lv

Seminārā darba devēji pieskārās tādām tēmām kā darbs ārpus Rīgas un iespējām pārvākties atpakaļ uz Latviju ar visu ģimeni.

“Darba devējiem Latvijā, uzrunājot aizbraukušos valstspiederīgos, ir svarīgi saprast un būt gataviem, ka aizbraucēju vidū ir daudz aizspriedumu gan par atgriešanos, gan dzīvi un darbu Latvijā, kas balstās uz to atmiņām par Latviju, kāda tā bija pirms aizbraukšanas.

Taču laiks ir gājis uz priekšu un mēs vairs nevaram teikt, ka, piemēram, darba Latvijā nav. To pierāda kaut vai kustības dibināšana un tā plašais partneru klāsts. Šobrīd bezdarbs Latvijā ir zemākais pēdējo 10 gadu laikā, sasniedzot vien 8,2%, taču lielākajā darba meklētāju portālā Latvijā šodien ir vairāk kā 14 000 vakances,” par semināru stāsta “Tele2” komercdepartamenta direktors Raivo Rosts.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Vitāls</cite>

    Kaitina šīs runas! Maksājiet algas un paši atgriezīsies. Kādi plāni jākaļ?

  • <cite class="fn">Arzemniece</cite>

    Un cik tie kas aizbraukusi atpakal.pec kadiem menesiem nebrauc prom,jo nespej ar Latvijas algu izdzivot….Un viens jautajums-jums lielajiem planotajiem,jus te runajiet par kaut kadiem 170000 tukstosiem….un cik siem cilvekiem ir bernu….kur liksiet bernudarzos un skolas-kuru nav….sacie varbut ar so….un nevis lai skola ir tikai Riga vai novada….jus tikai makat naudu izplanot miljonos….vairak neko

Pievienot komentāru