LIDO grupas apgrozījums pērn sasniedzis teju 51 miljonu eiro

Latvijā vadošā ēdināšanas uzņēmuma LIDO konsolidētais apgrozījums 2017. gadā ievērojami pieaudzis, sasniedzot teju 51 miljonu eiro, kas ir par 12,7% vairāk nekā 2016. gadā. Gads noslēdzās ar 1,1 miljonu neto peļņu, ko plānots novirzīt turpmākai izaugsmei.

2017. gads uzņēmumam bijis attīstības un pilnveidošanās gads – atvērts jauns restorāns Imantas tirdzniecības centrā Damme, ieviestas jaunas tehnoloģijas gan restorānos, gan ražotnēs un daudz strādāts pie darba vides sakārtošanas. 2017. gadā uzņēmums nodarbināja nedaudz vairāk par 1300 darbiniekiem, gada laikā valsts sociālās apdrošināšanas budžetā iemaksājot gandrīz 4 miljonus eiro.

AS LIDO valdes priekšsēdētājs Māris Blumbergs norāda, ka 2018. gada prioritāte būs tirgus daļas paplašināšana un turpināsies novitāšu ieviešana: „Mūsu galvenās vērtības paliek nemainīgas – piedāvāt svaigu, dabisku un pilnvērtīgu ēdienu par konkurētspējīgām cenām ēšanai uz vietas mūsu restorānos, līdzi ņemšanai vai piegādei uz mājām, un šīs vērtības turpināsim pilnveidot un iedzīvināt arī 2018. gadā. Lai paplašinātu tirgus daļu, lielu uzmanību pievērsīsim jaunu ēdināšanas konceptu izstrādei. Piemēram, LIDO Vērmanītī jau tagad darbojas Grilētava jeb iespēja ikvienam pašam grilēt savu maltīti un Vrapotava jeb vrapu zona, kur klienti paši var izveidot savu vrapu. Tiek plānota darbības paplašināšana gan Latvijā, gan citās Eiropas valstīs, daudz strādāsim pie inovāciju ieviešanas, piemēram, robotizētas apkalpošanas kādā no LIDO restorāniem.”

M. Blumbergs arī uzsver, ka LIDO turpinās sociāli atbildīgas uzņēmējdarbības praksi, atbalstot Latvijas sportistus, kultūru un mākslu, kā arī izglītos bērnus un jauniešus par veselīgu dzīvesveidu un uzturu.

LIDO grupa pārvalda 13 ātrās apkalpošanas restorānus Rīgā, trīs Tallinā un divus Berlīnē, trīs mazumtirdzniecības veikalus Rīgā, kā arī gaļas pārstrādes un pārtikas produktu ražotni Rīgā un Berlīnē.

Par LIDO grupu

Uzņēmums LIDO dibināts 1987. gadā un specializējas sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu tīkla izveidē un apkalpošanā. Uzņēmums pirmais Latvijā ieviesa atklātās virtuves koncepciju pārskatāmai ēdienu gatavošanai, kā arī izstrādāja LIDO raksturīgo interjeru un mēbeļu dizainu. LIDO grupā ietilpst 13 restorāni un trīs veikali Rīgā un tās apkaimē, trīs restorāni Tallinā, divi restorāni KIRSONS un ražotne Berlīnē, gaļas un kulinārijas ražotne, alus darītava, konditoreja Rīgā. Rīgā un tās apkārtnē LIDO nodrošina arī ēdienu piegādi.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru