Līdz 4.februārim ceļu Pol***ja un fotoradari pastiprinātā režīmā veic tehniskās apskates un OCTA derīguma pārbaudes

Laika posmā no 22.janvāra līdz 4.februārim Latvijas transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (LTAB), sadarbībā ar Ceļu satiksmes drošības direkciju (CSDD) un Valsts ceļu policiju, īsteno sociālu kampaņu, kuras mērķis ir skaidrot sabiedrībai obligātās civiltiesiskās apdrošināšanas (OCTA) un tehniskās apskates savlaicīgas veikšanas nepieciešamību, kā arī mazināt to autovadītāju skaitu, kas neiegādājas OCTA vai nokavē tehniskās apskates derīguma termiņus.

Ziņots, ka fotoradari fiksē visus tiem garām braukušos auto un reģistrē tos datu bāzē, kur tiek pārbaudīts kā tehniskās apskates, tā arī OCTA derīguma termiņš, tāpat šo datu pārbaudes reidus veic Valsts ceļu Pol***jas ekipāžas.

Arī LTAB vēloties sniegt savu informatīvo pienesumu organizējis divu personu ekipāžu Matīsa un Jevgēnija sastāvā, kuri katru dienu kampaņas ietvaros informē cilvēkus un nosaka aktuālo situāciju uz Latvijas valsts ceļiem, pārbaudot to, cik godprātīgi iedzīvotāji pilda valsts noteiktās obligācijas attiecībā pret transportlīdzekļu apdrošināšanu un to tehniskā stāvokļa pārbaudi.

Vien 20 minūšu laikā braucot pa Rīgas ielām Matīsam un Jevgēnijam izdevās fiksēt trīs automašīnas bez tehniskās apskates un OCTA. Lai gan nereti daļa iedzīvotāju sūdzas par to, ka nespēj iziet tehnisko apskati vai apdrošināt automašīnu augsto izmaksu dēļ, patiesībā uz ceļa paveras pavisam cita aina – viens no likumpārkāpējiem sēž pie stūres 7. paaudzes BMW, kas nebūt nav tā lētākā automašīna. Vēl kāda cita sieviete, kas ved bērnu uz skolu arī ir piemirsusi iziet tehnisko apskati un apdrošināt savu transportlīdzekli, tāpat auto aizmirsusi apdrošināt meitene, kas tikko novietojusi auto sporta kluba stāvvietā.

Ekrānšāviņš no LTAB ekipāžas “Demo”:

“Demo” ekipāžas gaitām var sekot līdzi tiešsaistē. LTAB mājaslapā:

https://www.ltab.lv/drive/

Tāpat LTAB atgādina, ka ir pieejamas vairākas aplikācijas ar kuru palīdzību sekot līdzi savas automašīnas vai vairāku automašīnu tehniskās apskates un apdrošināšanas beigu datumiem.

“Lai izvairītos no nepatīkamām sekām, kas var rasties savlaicīgi neapdrošinot transportlīdzekli vai neveicot tā tehnisko apskati atbilstošā termiņā, aicinām izmantot Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja un Ceļu satiksmes drošības direkcijas piedāvātos e-pakalpojumus un aplikācijas,” ziņo LTAB.

Avots: ltab.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru