Liepājā ļoti novārdzis kūmiņš meklēja palīdzību pie cilvēkiem… Kā šādā situācijā rīkoties?

Liepājā februāra beigās bija novērots kūmiņš, kurš izskatījās ļoti novārdzis. Viņš bija devies pie cilvēkiem pēc palīdzības.

Lasi vēl: Dzērāju horoskops: šī zodiaka zīme piedzeras visātrāk, bet šī ir visizturīgākā

Dzīvnieciņš nebaidījās no cilvēkiem. Cilvēks, kurš šīs fotogrāfijas uzņēmis pirms bildējis nabaga zvēriņu, to pabarojis ar maizes šķēlēm, jo tajā brīdī viņam automašīnā nekas cits neatradās.

Tikmēr fotogrāfiju komentētāji ir šokā, jo uzskata ka tā ir trakumsērga, jo meža dzīvnieki paši nedodas pie cilvēkiem un šādā izskatā. Tajā pašā laikā speciālisti apgalvo, ka tas ir dzīvnieku kašķis, kurš novērojams ļoti daudziem dzīvniekiem.

Ja kašķis netiek ārstēts, tad reizēm dzīvnieka āda kļūst sārta, bieza, pārklājas sīkiem pūslīšiem, kuriem plīstot izdalās dzidrs, lipīgs šķidrums. Dzīvnieka spalva pamazām sāk retināties.

Diemžēl bija arī cilvēki, kuri ierosināja meža zvēru nonāvēt, lai tas nemocītos. Tomēr dzīvnieku aizstāvji uzstāja, ka dzīvnieks ir jānogādā atbilstošā iestādē, kur par to parūpēsies un izārstēs dzīvnieku kašķi.

Šī momenta aculiecinieks pie šīs fotogrāfijas saka: ”Vārnas bija apsēdušas šo mazo dvēselīti un visu laiku viņu trenkāja, brīdi pa brīdim pikējot virs galvas un skaļi ķērcot…”

Lapsiņai it nemaz neinteresēja apkārt esošie kaķi, putni, automašīnas un cilvēki. Ta vienkārši meklēja palīdzību skraidīdama no viena gala uz otru un ik pa laikam atpūšoties.

Diemžēl vairāk nav informācijas par kūmiņa stāvokli šobrīd. Ļoti ceram, ka kāds sniedza palīdzīgu roku šai nabaga slimajai dvēselītei!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru