Londonā notiks pirmā Lielbritānijā mītošo Latvijas studentu un pētnieku konference

Š.g. 11.maijā Londonā, Lielbritānijā notiks pirmā Lielbritānijā mītošo Latvijas studentu un pētnieku konference “Latvijas ekonomiskās, politiskās, sociālās attīstības izaicinājumi un iespējas: “Lielbritānijas latviešu perspektīva””.

Konference būs arī sākums mērķtiecīgākai pētnieku kopienas darbībai Apvienotajā Karalistē, kur būtisku lomu spēlēs dialoga veidošana un stiprināšana ar dažādām Latvijas institūcijām. Tās mērķis ir sekmēt sadarbību trīs līmeņos – diasporas pētnieku vidū, starp pētniekiem un Latviju, starp ārvalstu un Latvijas pētniekiem.

Konferencē klātienē piedalīsies Ārlietu ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras, Valsts izglītības attīstības aģentūras un Eiropas Latviešu apvienības augsta līmeņa pārstāvji, lai kopīgi ar Lielbritānijā studējošajiem un mītošajiem pētniekiem diskutētu par zināšanu kā vērtības radīšanu Latvijai.

Konferences ietvaros tiks sniegtas deviņas diasporas pētnieku prezentācijas dažādās zinātņu nozarēs.

Atziņas un ieskats konferences norisē tiks atspoguļotas arī IV Pasaules latviešu zinātnieku kongresā, kas norisināsies 2018.gadā no 18. līdz 20.jūnijam Rīgā.

Konferenci “Lielbritānijas latviešu perspektīva” rīko Latvijas studentu un pētnieku asociācija Lielbritānijā (ALSRUK) sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA), Latvijas Ārlietu ministriju un vēstniecību Lielbritānijā. Tas būs pirmais plašākais asociācijas pasākums, kopš tās darbības atjaunošanas 2018.gadā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru