LTV1 bijis maijā skatītākais televīzijas kanāls

Latvijas Televīzijas kanāli maijā uzrādījuši augstus rādītājus. LTV1 ir skatītākais kanāls pēc konsolidētās TV skatīšanās laika daļas liecina pētījumu kompānijas “TNS Latvia” Kantar TNS dati. Augsti rezultāti arī LTV7 un sabiedrisko mediju portālam LSM.lv.

LTV1 skatīšanās laika daļa maijā bija 9,1 %, kas to padara par konsolidētās TV skatītāko kanālu.

LTV7, pateicoties Pasaules čempionātam hokejā, sasniedzis 5,1 % lielu skatīšanās laika daļu.

Skatītāko konsolidētās TV programmu topa pirmajās deviņās vietās ierindojas tikai LTV pārraides. Septiņas no tām ir Pasaules meistarsacīkšu spēles hokejā, kas tika pārraidītas kanālā LTV7, bet to vidū ierindojas arī 63. Starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa 2. pusfināls un LTV dokumentālā filma “Nora”, kas vienaldzīgu neatstāja nevienu tās skatītāju.

LTV valdes priekšsēdētājs Ivars Belte atzīst, ka labie rezultāti tiešām iepriecina: “Nu jau trešo no pieciem 2018. gada mēnešiem LTV1 ir skatītākais kanāls. Tas nozīmē, ka šajā notikumiem piepildītajā gadā mēs esam varējuši nodrošināt un veidot tiešām interesantu un saistošu TV programmu, kas cilvēkus aizrauj.” Viņš norāda, ka arī skatoties nākotnē, šie nebūs pēdējie mēneši, kad LTV1, visticamāk, būs pieprasītākais kanāls Latvijā: “Latvijas Televīzija ir Dziesmu un deju svētku televīzija, arī rudens būs bagāts ar dažādiem jaunumiem, un galu galā – šis ir Latvijas simtgades gads, kad tieši Latvijas Televīzija piedāvā visplašāko svētku atspoguļojumu visās platformās.”

Arī LTV7 maija rādītāji ir ļoti augsti. Pasaules čempionāts hokejā un sporta saturs to padarīja īpaši saistošu sporta līdzjutējiem. “Olimpiskās spēles, lielais hokejs un tūlīt arī lielais futbols šogad LTV7 padarījis tiešām pieprasītu,” par LTV7 rādītājiem pirmo piecu mēnešu griezumā gandarīts ir Ivars Belte.

Savukārt sabiedrisko mediju portāls LSM.lv maijā sasniedzis rekordlielu reālo lietotāju skaitu. Tas maijā ierindojas 4. vietā no visām “Gemius Latvia” mērītajām Latvijas interneta vietnēm, turklāt šī ir pirmā reize, kad reālo lietotāju skaits pārsniedz 500 tūkstošus mēnesī. “Tas nav mazs skaitlis arī komercmedijiem, un tas, ka esam sasnieguši šādu auditorijas apmeklējuma apjomu, ir rādītājs, ka portāla darbs tiešām tiek novērtēts,” priecājas Belte.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru