Lūk, kādas auto detaļas ir jau laikus jāiegādājas pirms lietota auto pirkšanas! Arī ja tā ir dzīta no ārzemēm…

Iegādājoties lietotu automašīnu ir svarīgi pārbaudīt visas auto detaļas un lai justos drošāk, tad šīs detaļas jāiegādājas uzreiz pēc nopirkšanas. 

Pārsvarā visām mūsdienu automašīnām sadales vārpstu piedzen ar zobsiksnu un tās parplīšanas gadījumā sabojā visu dzinēju, tad vajadzētu sākt ar zobsiksnas komplekta maiņu.

Lasi vēl: Negantākie autovadītāji visbiežāk iegādājas tieši šādas automašīnas! TRĀPĪTS!

Vēl ir ļoti svarīgi būtu samainīt visas eļļas dzinējā, ātrumkarbā un automašīnas transmisijā, protams, arī visus filtrus (degvielas, eļļas, motora gaisa filtru un arī salona gaisa filtru par kuru daudzi bieži vien aizmirst). Ja automašīnai ir automātiskā ātrumkārba, tad arī ātrumkārbas filtru.

Vajadzētu samainīt dzinēja dzesēšanas šķidrumu vai vismaz ja budžets neatļauj pārbaudīt tā sasalšanas temperatūru. Šīs ir lietas ko Latvijā tehniskajā apskatē nepārbauda un tas ir jāpārbauda pašiem šoferīšiem jeb automašīnas īpašniekiem, jo bieži vien uz reiz samainīt ir lētāk nekā kaut ko sabojāt un tad remontizmaksas būs daudz, daudz dārgākas. Nevajadzētu ticēt iepriekšējam auto īpašniekam kas apgalvo, ka viss esot samainīts. Labāk pārliecinies pats par visu pirms uzsāc braukšanu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru