Māmiņ, tuvojoties 1. septembrim tev ir jāizlasa šī informācija, ja vēlies pienācīgi bērnu sagatavot skolai!

Lai sagatavotu bērnu skolai ne tikai vajag burtnīcas un zīmuļus, bet arī daudz ko vairāk. Lūdzu, ņem vērā!

Lasi vēl: No rīta izgāju ārā pastaigāties. Aizgāju līdz pagalmam un ieraudzīju kaut ko dīvainu…

Pirmais padoms

Nelamājiet savu bērnu par pirmo divnieku. Atceries, ka bērnam vajag vairāk laiku nekā pieaugušajam, lai pielāgotos jauniem apstākļiem. Pēc vasaras atpūtas ir grūti pieslēgties mācībām, tādēļ nedusmojies, jo arī tu, taču kādreiz biji skolniece.

Pirmajā mācību nedēļā lielāko daļu bērniem ir sliktas atzīmes, jo vienkārši viņi vēl nespēj atiet no vasaras brīvlaika. Nedusmojies!

Otrais padoms

Cik gan daudz laika bērns var atpūsties pēc skolas? 40 minūtes ir par maz bērnam atpūtai, bet pat viena stunda ir par maz. Atpūtai ir jāilgst vismaz 2 stundas. Ļauj bērnam atpūsties un tikai tad sūti pildīt mājasdarbus!

Trešais padoms

Atceries, ka bērnam ja ir uzdots daudz mājasdarbu, tad starp laikos ir viņam jāļauj atpūsties un paēst. Neesi bargā mamma un saproti arī bērna vajadzības!

Ceturtais padoms

Bērns mācību solā pavadīs ļoti daudz laika, tādēļ tev ir jāpalīdz arī mājās viņam trenēties ne tikai sporta stundās. Iedod viņam mīkstu bumbiņu un lai viņš pāris reizes spaida bumbiņu rokā un tad maina rokas. Šis vingrinājums palīdzēs bērna rokai nepiekust, kad gaidāmi pirmie domraksti.

Lasi vēl: Lūk, kāpēc nedrīkst bērniem pirkt Kinder Surprise! Vecāki, lūdzu iegaumējiet!

Piektais padoms

Atkal par atpūtu. Pēc skolas neapkrauj bērnu ar dažādiem pienākumiem (trauku mazgāšanu, mantu savākšanu utt). Šiem darbiem būs paredzētas brīvdienas. Ļauj viņam izskraidīties un paspēlēties.

Sestais padoms

Attiecās uz tiem vecākiem, kuri bērnam liek mācīties pa naktīm. Pilnībā aizliegts! Nespīdzini bērnu. Bērnam naktī ir jāguļ, nevis jāmācās. Lai nerastos šādas situācijas, tad sastādi bērnam grafiku un pieturies pie tā visas dienas.

Septītais padoms

Visi padomi ir svarīgi, bet šis būs pats svarīgākais. Režīms. Tam ir jābūt stingram, ja vēlaties skolas laikā stingrību, tad cītīgi pieturies pie režīma. Neļauj bērnam apiet viņu. Jūs esat noteicēji! Režīma iekļauj – hobijus, atpūtu, mācības, mājas darbus, miegu, datoru, ēšanu, higiēnas procedūras, fiziskās aktivitātes, spēles, palīdzēšanu mammai.

Ja būs režīms – tad viss tev izdosies!

 

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Ilze</cite>

    Grūti lasīt tekstu, kura autoram nav ne mazākās nojausmas par interpunkcijas un pareizrakstības nozīmīgumu. Bet visumā labi padomi, kurus vajadzētu izmantot ne tikai septembrī.

Pievienot komentāru