Mediķi Jūs jau ir brīdinājuši! Nekavējoties pārtrauc ēst šos produktus, kas izraisa smagas slimības un pat vēzi!

Pēc mediķu domām vēzis var rasties no dažādām slimībām un tas viss ir cieši saistīts! Nemaz nerunāsim par dzīves stilu un neveselīgo pārtiku, kas ikdienā tiek lietots pārāk lielos daudzumos. Un kā ar sportošanu, vai tieši pretēji, mājās sēdēšanu uz dīvāna un nekā nedarīšanu? Tabakas lietošanas pasliktina visu vēl vairāk! Mediķi jau ir brīdinājuši, ka neveselīgais uzturs, kopā sēdēšanu uz vietas bez sporta, palielina risku sasilmt ar vēzi.

Teju 20% no visiem Amerikas Savienoto Valstu iedzīvotājiem, kas saslimuši ar vēzi, ir viens iemesls un tas ir dēļ neveselīga dzīves veida, milzīga svara pieauguma, kā arī pārmērīga alkohola un tabakas lietošana, pierādījusi pasaules vēža pētniesīcbas galvenais fons.

Tieši šī iemesla dēļ ir izveidots saraksts ar dažādiem pārtikas produktiem, no kuriem noteikti vajadzētu izvairīties :

Marinēta un kūpināta pārtika:
Lieki teikt, ka šos produktus noteikti nevajadzētu lietot bieži. Zināms tas, ka gaļas kūpināšansa process izraisa dažādus toksnīnus gaļā, kas izraisa negatīvas sekas uz mūsu organismu. Un runājot par marinētu pārtiku, šāda tipa pārtikā ir ļoti daudz nitrāti, kur mainās līdz pat N-nitrozei un tas var izraisīt vēzi. Ilgstoša lietošana pierādāmi kaitē organisma šūnām.

Kartupeļi čipsi.
Čipsi tiek gatavoti ļoti lielā karstumā un tas izdala kancerogēnus kā arī akrilamīdus. Tie var izraisīt krūts, kuņģa un pat olnīcu vēzi, tie satur ļoti daudz sāli un tauku, kas var izraisīt aptaukošanos, augstu holesterīna līmeni un pat hipertensiju.

Cukuroti un rafinēti produkti.
Šeit ietilpst visi produkti, kuros ir kukurūzas sīrups, vai tie, kas satur fruktozi, no šīm vielām var parādīties dažādas slimības, nemaz nerunājot par to, ka no tiem var rasties vēža šūnu augšana. 2006. veikts eksperiments, kurā tika noskaidrots, ka cilvēki, kuri lieto daudz cukuru ikdienā, ir daudz lielāka iespēja saslimt ar aizkuņģa dziedzera vēzi.

Apstrādāta sarkanā gaļa.
Apstrādātā sarkanā gaļa ir ļoti bīstama, lai arī cik tā būtu garšīga! Šķinķis, bekons, desa, izplatītākie piemēri, par kuriem parasti nemaz nepadomājam. Cilcēki, kuri ikdienā lieto šādus produktus, var saslimt ar taisnās zarnas un prostatas vēzi.

Baltie milti.
Iespējams, kāds jau skolas laikos būs dzirdējis, ka milti nav tas labākais, ko lietot ikdienā. Miltu produktos, kuri lielākajā daļā ir rafinēti ietilpst ļoti daudz ogļhidrātu un tie ir tiešām kaitīgi. Sievietes pārtikā nereti izmanto daudz vairāk ogļhidrākus nekā vīrieši un tas saslimt ar krūts vēzi. Speciālisti iesaka šos produktus aizstāt ar kvalitatīu pilngraudu miežu, kviežu vai mandeļu miltiem.

Audzēti laši.
Lieki teikt, ka nesen Latvijā tika veiksts tests starp audzētiem un savvaļā mītošiem lašiem un atklājās drausmu lietas! Savvaļas laši ir ne tikai veselīgāki, bet arī brīvi, nevis sava veida turētos būros, kas zivi padara neveselīgāku. Audzētajos lašos ir tik daudz ķīmiskas vielas, kuras izraisa vēzi, tajos ticis atrasts dzīvsudrabs, dioksīns, toksafēns, dažādi slāpētāji un tas tikai tādēļ, lai ātri Jums piegādātu “itkā svaigu” lasi. Domājiet, pirms tos ēdat!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru