Menstruācijas grūtniecības laikā. Cik nopietni tas ir? Vai ir jāsāk satraukties?

Mēnešreizes grūtniecības laikā

Lasi vēl: Šis sadusmotais vīrietis nāca klajā ar lielisku plānu kā pārmācīt kolēģi, kas katru rītu izmantoja viņa maksas stāvvietu

Pirmais mēnesis (4 nedēļas)
Tā kā apaugļošanās notiek cikla vidū, nav izslēgts gadījums, ka iespējama mēnešreižu turpināšanās pēc cikla. Lieta tāda, ka auglis var nepagūt piestiprināties dzemdē un menstrācijas sāksies kā ierasts. Taču ir ļoti maza iespēja, ka šādā gadījumā sieviete saglabās savu bērniņu. Visticamākais, ka šajā gadījumā sievietei būs negaidīts spontānais aborts, par kuru sieviete var neko pat nenojaust (pie noteikuma, ka velkošās sāpes vēdera lejasdaļā izpaliek).

5 – 6 nedēļa: paaugstināta bīstamības iespēja spontānajam abortam
Jebkādi asiņainie izdalījumi, kas rodas pēc tam, kad tiek nostiprināts fakts par grūtniecību, ir ļoti nopietni un tiem noteikti ir vērts pievērst uzmanību. Visbiežāk tas liecina par kaut kāda veida infekciju organismā, kā arī ļaunākā gadījumā – spontāno abortu.
Jebkādi asiņaini izdalījumi no sievietes dzimumorgāniem šajā laikā liecina par to, ka nepieciešams pārtraukt aktīvās darbības un nekavējoties ievērot gultas režīmu. Ļoti bieži šāda asiņošana liecina par augļa nenozīmīgu atdalīšanos no dzemdes. Taču, ja sieviete neievēro mieru, pastāv ļoti liela iespēja, ka var notikt spontānais aborts. Tāpat šādā gadījumā ļoti svarīgi ir izsaukt ārstu.

Mēnešreizes grūtniecības laikā kā zīme par augļa patoloģijām
Cits iemesls, kādēļ sievietes grūtniecības laikā sastopas ar asiņainiem izdalījumiem, ir patoloģiska rakstura slimības vai stāvokļi – zīme par ģenētiskiem traucējumiem vai ievērojamām patoloģiskām pārmaiņām augļa attīstībā. Tas var tikt saistīts ar nopietnu slimību pārnēsāšanu, kuru ārstēšanai topošai māmiņai var nākties lietot ārkārtīgi spēcīgus preparātus. Šādos gadījumos tiek veikts USG, kurā nosaka augļa stāvokli un nosaka, vai ir iespējamas augļa patoloģijas. Ja patoloģijas nespēj sadzīvot ar augli, diemžēl nekas cits neatliek, kā pārtraukt mazo dzīvībiņu.

Lasi vēl: Šī torte ir uz mata kā eklērs, bet ir pagatavojama bez cepeškrāsns palīdzības
Ārpusdzemdes grūtniecība kā iemesls tam, ka mēnešreizes turpinās vēl pirmajā trimestrī
Šāda diagnoze ir vēl viens iemesls, kādēļ var rasties asiņošana. Diemžēl šādā gadījumā nav iespējams glābt augli, jo trubiņa, kurā tas attīstās, nav tam piemērota. Tā ievērojama palielināšanās diametrā var novest pie plīšanas, kas var nopietni draudēt sievietes dzīvībai, tādēļ šādu patoloģiju nepieciešams diagnosticēt pēc iespējas ātrāk. Velkošas sāpes vēdera lejasdaļā un vājas sarkanīgas krāsas izdalījumi novedīs pie ginekologa vēl 4 – 5 grūtniecības nedēļā.

Visbeidzot:
Apkopojot iepriekš minēto, vēlos vēlreiz teikt, ka mēnešreizes grūtniecības laikā (ar atsevišķiem izņēmumiem) sievietēm nav iespējamas.
Asiņaini izdalījumi ir tieša zīme tam, ka augļa attīstība norit nepareizi vai ir radušies kaut kādi traucējumi. Šādā gadījumā nekavējoties jāmeklē medicīniskā palīdzība, lai palielinātu iespēju saglābt grūtniecību un iznēsāt veselīgu bērniņu.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru