Mēs katru dienu ēdam indi! Lūk, kā var atšķirt tomātus ar ĢMO no dabīgiem produktiem

Neskatoties uz neapmierinātību no patērētāju puses, vesela virkne uzņēmumu turpina ražot un pārdot produktus ar ĢMO (ģenētiski modificētiem organismiem), kas padara tos par ģenētiski modificētiem pārtikas produktiem. Ļoti daudzas valstis cenšas pasargāt patērētājus no ģenētiski modificētas pārtikas, izvietojot uz šādiem produktiem speciālas atpazīstamības zīmes vai arī sākot tos pārdot teju pa kapeikām.

Lasi vēl: 100% palielināsies gurķu raža, ja vien tie tiks stādīti piramīdās!
Rodas jautājums: kādēļ tad vispār šādi produkti tiek veidoti? Lieta tāda, ka šādi modificēta pārtika sākotnēji tika ražota ar domu pabarot Āfrikas izsalkušos cilvēkus. Taču tieši šīs bija tās valstis, kas jau pirms vairākiem gadiem aizliedza ievest produktus ar ĢMO, uzskatot, ka pat izsalkums Vese***ai esot drošāks.

Kā izvēlēties tomātus?
Diemžēl noskaidrot to, vai produkts ir ar ĢMO var tikai speciālajās laboratorijās. Taču ikviens patērētājs ir tiesīgs zināt, ka vidēji 40% veikalos pieejamo produktu ir ģenētiski modificēti.
Taču pēc izskata tomēr var atšķirt labu produktu no ģenētiski modificēta: tie paliek svaigi daudz ilgāku laiku, uz tiem nenosēžas nekādi kukaiņi, turklāt šiem produktiem ļoti bieži ir ideāla forma.

Ja jūs veikalā redzat ideāli apaļus tomātus, labāk tādus nemaz neizvēlēties. Vislabākais produkta kvalitātes noteicējs ir tas, ka produkts var būt mazliet pabojāts. Turklāt uz pusēm pārgriezts ģenētiski modificētais produkts nesulos un nemainīs formu.
Vienīgais produkts, kuru ģenētiķi vēl nav iemācījušies modificēt, ir griķi, tādēļ tos var pirkt pavisam droši.
Novēlam jums izvēlēties tikai dabīgus produktus!

Neaizmirstiet padalīties arī ar citiem lasītājiem!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru