Nākamnedēļ Latvijā sals iespējams sasniegs pat vietām līdz -32 grādus

Jau šonedēļ Latvijā sāls pakāpeniski kāps, taču nākamnedēļ jau vietām būs līdz pat -32 grādiem. Cilvēkiem jābūt gataviem tādam aukstumam.

Lasi vēl: Ko darīt ja sieva un mīļākā skatās uz vienu un to pašu vīrieti

Tuvākajā naktī, līdzīgi kā naktī uz trešdienu, vietām valstī, kur ilgāk saglabāsies skaidras debesis, termometra stabiņš noslīdēs nedaudz zem -20 grādu atzīmes. Naktī uz piektdienu valsts austrumos sals var pastiprināties līdz -25 grādiem, šāda ziņo delfi.lv

Cilvēki aicināti ģērbties siltāk un bez vajadzības šādā aukstumā neiet, bet labāk palikt mājās pie siltas tējas krūzes. Piektdien vietām gaidāms sniegs un stipra putināšana, kas apgrūtinās braukšanu. Ziema tikai iestāsies. Taču valsts lielākajā daļā spoži spīdēs saule.

Sagaidāms, ka brīvdienu naktis un rīti daudzviet būs aukstāki par -20 grādiem, dienas laikā gaisa temperatūra nepakāpsies augstāk par -6..-11 grādiem.

Nākamnedēļ ienāks vēl lielāks aukstums no Krievijas. Saskaņā ar pašreizējo prognozi gaisa temperatūra vietām Vidzemē un Latgalē pazemināsies līdz pat -32 grādiem. Liels un ilgstošs sals gaidāms visā Latvijā.Tiek ziņots, ka iespējams februāra beigās gaidāmais sals var pārspēt visus aukstuma rekordus.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru