Nakšņojot Rīgā zem klajas debess un kurinot ugunskuru var tikt pie naudassoda: Kas vēl jāzina piknika baudītājiem Rīgā

Lai atpūta būtu izdevusies un nenāktos maksāt sodanaudu, ieteicams iepazīties arī Rīgas pašvaldības izveidoto ceļvedi:

1.Ugunskurus Rīgā patvaļīgi kurināt nedrīkst.

Šis aizliegums attiecas uz publiskiem apstādījumiem, pilsētas pludmalēm, parkiem, mežiem, Piejūras dabas parku un aizsargājamajām teritorijām pie Baltijas jūras. Noteikumi ir spēkā 365 dienas gadā. Izņēmums – pašvaldības speciālistu īpaši ierīkotas vietas ugunskuru kurināšanai.

Bet kā gan lai uzcep šašliku vai desiņas brīvā dabā? Šādam nolūkam ir atļauts izmantot grilu, mangalu un šašlika cepamo ierīci. Rīgā ir vietas, ko izpilddirekcijas šādām vajadzībām atbilstoši aprīkojušas. Piemēram, trīs mangali ierīkoti atpūtas vietā pie Bābelītes ezera. Mangals ir arī pie Dambjapurva ezera. Taču bez publiskai lietošanai paredzētiem mangaliem iespējams lietot arī personiskos, līdzi paņemtos. To izmēru un formu noteikumi nenosaka: galvenais – lai ogles nekādā veidā nesaskartos ar zemi un tiktu dedzinātas metāla paliktnī. Mangals nedrīkst nodarīt kaitējumu stādījumiem. Turklāt tā lietošanā jāievēro ugunsdrošības noteikumi un ražotāja rekomendācijas. Vienkāršāk sakot – jums jākontrolē liesma mangalā un jābūt pārliecinātiem, ka jebkurā brīdī to būs iespējams nodzēst.

Sods par šī noteikuma neievērošanu noteikts līdz 71 eiro. Sods par ugunskuru kurināšanu pilsētas pludmalēs – līdz 71 eiro, par ugunskuru kurināšanu apstādījumos – līdz 350 eiro, par ugunsdrošības noteikumu neievērošanu – līdz 350 eiro, Piejūras dabas parkā – līdz 1000 eiro, bet par ugunskuriem aizsargājamajās teritorijās pie Baltijas jūras – līdz 1400 eiro.

2.Pikniku nedrīkst rīkot vietās, kurās pašvaldība izvietojusi aizlieguma zīmes. Viena no tādām vietām – Rīgas kanāla nogāzes.

Kur tad drīkst rīkot pikniku? Šādu teritoriju ir ļoti daudz. Sauļoties un rīkot piknikus ir atļauts zaļajā zonā ap Māras dīķi, Mārupītes dabas parkā, Piejūras parkā, kā arī Ķengaraga, Strazdumuižas, Ozolaines, Dzegužkalna, Nordeķu, Uzvaras, Bišumuižas, Anniņmuižas un Ēbelmuižas parkā Ziepniekkalnā. Arī Kleistos pie Hapaka grāvja, Biķernieku, Šmerļa, Juglas, Ziepniekkalna, Ulbrokas, Imantas un Bolderājas zaļajā masīvā un daudzās citās vietās.

Protams, visērtāk uz pikniku pulcēties vietās, kur jau ierīkoti galdi un soliņi, kā arī izvietotas atkritumu urnas. Tā tas ir Lucavsalā, Mežaparkā, Buļļupes labajā krastā. Taču, ja jums patīk iekārtoties zālītē, mierīgi to dariet. Galvenais, kā norādīts iepriekš, vispirms pārliecinieties, vai uz šo teritoriju neattiecas aizlieguma zīmes.

Sods par atpūtu aizliegtā vietā – līdz 142 eiro.

Lai lasītu raksta turpinājumu, spied “Tālāk”

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru