Nakšņojot Rīgā zem klajas debess un kurinot ugunskuru var tikt pie naudassoda: Kas vēl jāzina piknika baudītājiem Rīgā

Image result for alcohol not allowed

3.Piknika vietā nedrīkst atrasties ar atvērtu alus skārdeni vai citu alkoholisko dzērienu jebkāda veida atvērtā tarā.

Taču, ja kāds ir iedomājies, ka var šo noteikumu veikli apiet, noslēpjot alkohola pudeli necaurspīdīgā iepakojumā (papīra tūtā, maisiņā), viņš ļoti maldās. Visā Rīgas teritorijā publiskās vietās alkoholu lietot ir aizliegts.

Rodas loģisks jautājums – kā tad Līgo? Šie svētki nav iedomājami bez alus, pat pašvaldība šī putojošā dzēriena tirgotājus aicina 23. jūnijā krastmalā izvietot savas tirdzniecības nojumes. Šajā gadījumā atslēgas vārds ir tieši pašvaldība. Publisku svētku svinēšanas gadījumā tā speciāli nosaka teritoriju, kurā drīkst lietot alkoholu (protams, ar mēru), jo tur tiek koncentrēti Pol***jas spēki, kas uzrauga sabiedrisko kārtību, kā arī vairākas neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādes. Šāda atļauja darbojas noteiktu ierobežotu laiku, tikai publiski svinamo svētku periodā.

Sods par alkohola lietošanu publiskā vietā, kuru nav speciāli noteikusi pašvaldība, – līdz 140 eiro.

4.Pēc piknika atpūtas vieta jāsakopj. Ja līdzās ir atkritumu konteineri, atkritumi jāizmet tur. Ja šādu konteineru nav, atkritumi jāsavāc un jāņem līdzi.

Publiskās vietās aizliegts arī spļaut un kārtot savas dabiskās vajadzības. Atruna, ka neesat pamanījis tualeti, nedarbojas: visi galvaspilsētas parki un zaļās zonas ir ar tām aprīkoti. Tās ir vai nu stacionāras, vai biotualetes. Izvēloties vietu piknikam, jau iepriekš padomājiet par savām sanitāri higiēniskajām vajadzībām.

Sods par spļaušanu vai atstātiem atkritumiem – līdz 71 eiro. Ja esat piemēslojuši atpūtas vietu dabas parkā – no 30 līdz 1000 eiro. Sods par savu dabisko vajadzību nokārtošanu tam neparedzētā vietā – līdz 71 eiro.

5.Lai cik jauki jūs arī būtu iekārtojušies piknikam, „apdzīvot” šo teritoriju ir aizliegts.

Tas nozīmē, ka tur palikt nakšņot (teltīs vai vienkārši zem atklātas debess) pašvaldības noteikumi aizliedz.

Sods par nakšņošanu publiskās vietās – līdz 14 eiro, bet par nakšņošanu peldvietās – līdz 71 eiro.

Avots: riga.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru