Neeksperimentējiet ar bērniem! Izlasiet un uzziniet, kā pareizi cīnīties ar augstu temperatūru

Bērnu slimības ir neparedzama parādība. Tik tikko bērns vēl bija vesels, bet jau nākamajā brīdī ir noguris, kaprīzs, atsakās no ēdiena – skaidrs, ka bērnam ar veselību kaut kas nav kārtībā.

Lasi vēl: Visiem autovadītājiem šī informācija noderēs!

Paaugstināta ķermeņa temperatūra bērnam var rasties neskaitāmu slimību dēļ. Tieši tādēļ katrā gadījumā vecākiem ir jāzina, kā pareizi, ātri un precīzi reaģēt ikvienā no situācijām.
Temperatūru iespējams izmērīt ar mūsdienu infrasarkanajiem termometriem, elektriskajiem vai parastajiem dzīvsudraba. Parasti termometru tur vismaz 10 minūtes. Atcerieties, ka taisnās zarnas temperatūra tiek mērīta piecas minūtes, turklāt tā parasti ir par grādu augstāka.

Kā samazināt paaugstinātu temperatūru?
Pirmkārt, nepieciešams novērtēt bērna kopējo stāvokli – ja bērns ir manāmi slims, nespēj pat piecelties no gultas, tad nepieciešams samazināt pat 37 grādu temperatūru. Ja organisms cīnas un viss ir kārtībā, var droši nemaz nedzīt nost temperatūru līdz 38 grādiem. Taču temperatūru +39 un vairāk obligāti nepieciešams samazināt!
Ja augstas temperatūras gadījumā manāms drudzis, tad bērnam, kas jaunāks par 3 mēnešiem, uzreiz nepieciešams samazināt ķermeņa temperatūru.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru