Nekad neatstāj automašīnā pudeli ar ūdeni, var šķist nekaitīgi, bet tāds sīkums var nodarīt lielu skādi!

Aidaho elektroenerģijas uzņēmumā strādājošais tehniķis pavadīja pusdienu pārtraukumu laukā, kad ieraudzīja, ka viņa automašīnas salonu sāk piepildīt dūmi. Vīrietis bija pārsteigts uzzinot, ka degumu izraisīja mašīnā atstāta ūdens pudele.

“Es atvēru automašīnas durvis un ātri centos novērtēt situāciju. Pirmais, ko ieraudzīju bija tas, ka gaisma, kas atstarojās cauri pudelei krita uz sēdekļa un šī vieta sāka degt,” skaidro Dioni Amašastegu. Viņš sociālajos tīklos ievietojis video, lai brīdinātu citus autovadītājus.

Pierādījumi pārliecina, ka ir bīstami atstāt automašīnā ūdens pudeles karstā un saulainā laikā.

Arī ugunsdzēsēji brīdina par šo bīstamību. Eksperimentā, kas veikts Oklahomas pilsētas ugunsdzēsēju departamentā pierādīts, ka saules stari, kas atstarojas caur plastmasas pudeli var sasniegt 250 grādu atzīmi. Pudelē esošais ūdens kalpo kā palielināmais stikls no vienkāršas optikas viedokļa.

Ūdens koncentrē gaismas stara kūli vienā punktā, liekot aizdegties kādai konkrētai virsmai un kā zināms, automašīnā ir daudz priekšmetu, kuri viegli var aizdegties,

Lai arī iespējamība, ka mašīnā atstātas ūdens pudeles dēļ nodegs viss auto ir salīdzinoši zema, labāk tomēr pārliecināties par īpašuma drošību un dodoties prom vienmēr izņemt mašīnā esošās pudeles, kas satur šķidrumu.

Avots: delish.com 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru