Nepatīkami jaunumi! “Aeroflot” traģēdijā mirušo varēja būt mazāk, dēļ tiem, kas par spīti rāva ārā savu rokas bagāžu!

Vien 2016. gadā, kad Dubaijas lidostā nosēdās “Boeing 777” lidmašīna, video materiāli un fotogrāfijas apliecināja, ka desmitiem cilvēku centās izvilkt mantas no bagāžu nodalījuma, lai arī lidaparāts sāka piepildīties ar melniem dūmiem. Paveicās, jo šajā katastrofā par laimi tika izglābti visi, taču iznākums varēja būt savādāks.

2013. gadā “Asiana 777” lidmašīna avarēja uz Sanfrancisko skrejceļa. Lielākā daļa pasažieru panikā centās izglābt savu bagāžu un tikai tad paši sevi! Tas paņēma divu cilvēku dzīvības.

Pat ASV Nacionālā transporta drošības padome bija  veikusi pētījumu ar tiem pasažieriem, kuri jebkad dzīvē tikuši iesaistīti avārijas situācijās. Aptaujā teju puse apgalvoja, ka centās izglābt arī savas personiskās mantas.

Džefrijs Tomass, kurš ir aviosabiedrību reitinga izstrādātājs, atzinis, ka nāves gadījumu skaits Krievijas traģēdijā varēja būt tik tiešām mazāks, ja vien lidmašīna tiktu evakuēta daudz ātrāk. Diemžēl neskaitāmi cilvēki zaudēja dzīvību dēļ tiem, kuri panikā glāba savas mantas un vēl spēja uzfilmēt video no konkrētā notikuma brīža.

Avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru