No kā īstenībā ražo jūsu iemīļotos pelmeņus!

Cilvēkiem ar vāju nervu sistēmu labāk šo rakstu nelasīt.

Lasi vēl: Vai automašīnām ir dvēsele? Skaidro zīlniece

Nesen sociālus tīklus satricināja Ukrainas cilvēktiesību aktīvista VladimiraKosenkoieraksts. Savā Facebook lapā viņš pieskarās degošajai tēmai: kas ir pelmeņi un no kurienes tie nāk.

Lūk, ko uzrakstīja Kosenko:

“Mans brālis strādā visu iemīļoto pelmeņu, vareņiku un citu garšīgu produktu ražošanā, ko jūs iegādājaties pusfabrikātu formā un mājās tikai uzvāriet. Tāpēc mēs šos produktus nepērkam.

Nē, ne tāpēc, ka viņš zog pelmeņus, ieliekot tos savās piedurknēs, bet tāpēc, ka visa “gaļa”,no kā sastāv šādi produkti, ir mehāniski atdalīta gaļa. No mehāniski atdalītas gaļas ražo arī desas, cīsiņus un citus gaļu saturošus produktus, kas maksā visu naudu visā pasaulē.

Kas ir mehāniski atdalīta gaļa? Tie ir kauli, ādiņas, sagriezti vistuun citu sprāgoņu kautķermeņi, kurus saliek speciālā tilpnē (kas ir līdzīgs veļmašīnai), kasgriežas, kā rezultātā šo “produktu” atliekas, kas atdalās gaļas kauliem sitoties pret tilpnes sieniņām, tiek sajauktas kaut kādas maltās gaļas paveidā, kura sastāv no saistaudiem, taukiem un citiem priekiem.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru