No šī gada 1. Marta stāsies jauni noteikumi tehniskās apskates laikā. Būs grūtāk iegūt TA…

Sagatavojamies gaidāmajām pārmaiņām! 

Šā gada 1.martā stāsies spēkā jauni tehniskās apskates noteikumi “Transportlīdzekļu valsts tehniskās apskates un tehniskās kontroles uz ceļa”, kas paredz paaugstināt prasības atsevišķu trūkumu vērtējumiem transportlīdzekļu tehniskajā apskatē, informēja Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) pārstāvji.

Nav slēpts, ka jau ilgu laiku autovadītāji kritizē tehniskās apskates noteikumus un prasības, taču tagad tie būs vēl sarežģītāki. Visiem autovadītājiem būs jāpielāgojas, ja savam spēkratam vēlēsies iziet tehnisko apskati veiksmīgi.

Turklāt atbilstoši direktīvai tiks precizētas un atsevišķos gadījumos arī paaugstinātas prasības attiecībā uz atsevišķu trūkumu vai bojājumu vērtējumiem tehniskajā apskatē, piemēram, transportlīdzekļa bremžu darbība, gaismas ierīces, vēsta jauns.lv

Jaunajos noteikumos būs izmaiņas transportlīdzekļu trūkumu un bojājumu numerācijā un turpmāk tā būs vienota visā ES. Tas nozīmē, ka, iegādājoties automobili jebkurā ES valstī, pēc trūkumu un bojājumu numerācijas varēs ērti pārliecināties par pēdējā tehniskajā apskatē fiksētajiem trūkumiem un bojājumiem, norādīja CSDD.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru