Noskaidrots, ka daudzi kosmētikas produkti satur lielu daudzumu kaitīgu vielu

Mēs visi vairāk vai mazāk izmantojam personiskos kosmētikas līdzekļus – bet vai tu zināji, ka daudzi no tiem patiesībā satur toksiskas sastāvdaļas? Dažkārt, izmantojot kosmētikas produktus tu savam ķermenim nodari vairāk ļaunuma, nekā labuma. Šie seši padomi lieti noderēs, lai izvairītos no kaitīgo toksīnu iedarbības, turpmāk pirms kosmētikas iegādes veikalā, noteikti pārbaudi preces etiķeti!

Kosmētikas produkti satur smadzeņu šūnu bojājošo alumīniju

Cilvēcei jau sen ir pazīstama alumīnija izraisīta saindēšanās, bet, nesen veikts pētījums apgalvo, ka toksiskā metāla uzkrāšanās var paaugstināt risku saslimt ar Alcheimera slimību. Daudzi skaistumkopšanas produkti, piemēram, kosmētika, sauļošanās krēmi, antiperspiranti un pat medicīnas līdzekļi var saturēt alumīniju. Alumīnijs var atrasties arī ēdienā, piemēram, ražošanā tiek izmantots alumīnija sulfāts, kas padara ūdeni vizuāli caurspīdīgāku.

Pūderis var saturēt azbestu

Visai bieži sastopami gadījumi, kad ūdeni saturošais magnija silikāts, tā iegūšanas laikā, sajaucas ar azbestu. Zinātniekiem pat izdevās izsekot kāda ar mezoteliomu sirguša, nu jau miruša pacienta lietotā pūdera izcelsmi un nonākt līdz sākuma produktam. Viņi atklāja, ka magnija silikātā ir krietna deva azbesta piejaukuma.

Peldbaseini akumulē kosmētikas toksīnus

Parasti baseini ir vieta, kur relaksēties un nodarboties ar sportu, bet 2014. gadā veikts pētījums atklājis, ka tā apmeklētāji tik pakļauti Vese***as riskam. Sākotnēji, zinātnieki definēja, ka peldbaseinā atrodamas daudzu personīgo skaistumkopšanas produktu paliekas. Ja peldētāji nedodas dušā, pirms baseina apmeklējuma, tad viņu izmantotie produkti nonāk peldbaseina ūdenī. Daudzus no šim produktiem hlors nemaz nesadala, kā tika uzskatīts iepriekš. Visa šī ķīmija veido koncentrētu, toksisku zupu, kura var tikt norīta, ieelpota vai absorbēta.

Lai lasītu raksta turpinājumu, spied “Tālāk”

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru