Noslēgušās Digitālā centra “Ziemas IT skoliņas” nodarbības

Arī šajā skolēnu ziemas brīvlaikā, no 27. decembra līdz 4. janvārim, Ventspils Digitālā centra pasniedzēji darbojās ar mazajiem tehnoloģiju cienītājiem, kas apmeklēja “Ziemas IT skoliņas” nodarbības un pavadīja brīvlaiku gūstot jaunas zināšanas.

Šoreiz Ziemas IT skoliņu apmeklēja kopā 160 bērni. Visvairāk skolēni pieteikušies no Ventspils Centra sākumskolas – 40 bērni, Ventspils 2. pamatskolas – 30 bērni, un Ventspils 6. vidusskolas – 20 bērni. Lielāko interesi par nodarbībām izrādījuši 2. – 4. klases skolēni.

“Ziemas IT skoliņas” nodarbībās tika aprobēta jauna spēle – “Scottie Go!”, ar kuras palīdzību bērni interaktīvi var apgūt programmēšanu. Nodarbībās bērni ar šīs spēles palīdzību apceļoja pasauli, veidojot algoritmu virkni, kura jānoskenē ar planšetdatoru. Katrs nākamais spēles līmenis ir sarežģītāks, liekot bērniem domāt, lai atrastu labāko risinājumu.

“Ziemas IT skoliņā” bērni daudzveidīgi darbojās arī ar iecienīto “Minecraft: Education Edition”, būvējot svētku pilsētu, piedaloties orientēšanās spēlē un veidojot savu pasauli, izmantojot matemātikas un ķīmijas formulas, kā arī risinot prāta spēles.

Tāpat skolēni veidoja termoapdrukas rotājumus uz filca, darināja grāmatzīmes, darbojās ar dažādiem robotiem, atbilstoši vecumposmam, kā arī veidoja animācijas un video. Vecāko grupu skolēni programmēja spēli “Sniegavīru pikošanos”, kuras ietvaros bērni zīmēja paši savus sniegavīrus un apguva, kā tiem likt kustēties.

“Ziemas IT skoliņas” dalībnieki atzīst, ka apmeklēt nodarbības bija interesanti, jo tajās iespējams uzzināt daudz ko jaunu. Tāpat bērniem ļoti patika darboties ar Bee-Bot robotiem, ar kuru palīdzību šoreiz bija iespējams uzzīmēt svētku eglītei rotājumus.

Jau pirmdien, 7. janvārī, skolēni atsāks ierastās mācību gada gaitas un arī Ventspils Digitālajā centrā atsāksies tehnoloģiju pulciņu nodarbības.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru