Ogu uzlējums “Četri uz četri”: tikai neaizmirstiet apgriezt burku otrādi!

PAGATAVOŠANA
Aplejiet cukuru ar siltu vārītu ūdeni, lai tas izkustu vienmērīgi un nenogulsnētos trauka dibenā.
Pievienojiet klāt ūdenim mazgātas un nosusinātas veselas, nesašķaidītas ogas.
Pielejiet klāt degvīnu un apbruņojieties ar pacietību.
Pārlejiet šķidrumu stikla burkā (šajā gadījumā vajadzētu pilnīgi pietikt ar trīslitru burku), aizvākojiet to un noslēpiet tumšā vietā. Mana vecmamma tās vienmēr ik pa laikam grieza otrādi, bet, fomājams, ka šoreiz tas nav nepieciešams: atšķirībā no vīna, šajā gadījumā nenotiek rūgšanas process.


Gribasspēku nāksies trenēt veselas 10 dienas, ne mazāk. Vēl labāk būtu, ja noturētu vismaz divas nedēļas. Senāk skaitījās, ka uzlējumam jāievelkas tik ilgi, kamēr dzēriens sāk lipt klāt pie stikla trauka virsmas un atstāj košas pēdas.
Pa to laiku augļi atdos krāsu, aromātu un sulu, bet paši nogrims trauka dibenā. Uzmanīgi, nesaskalinot nogulsnes, nolejiet uzlējumu citā traukā – tam vajadzētu būt dzidram kā avota ūdenim.
Sapildiet dzērienu to stikla traukos. Šeit ļoti labi noderēs masīvas stikla pudeles, kādas ir, piemēram, lielajām alus pudelēm.

Lasi vēl: Palutini savas dārza zemenes ar šo un viņas tev pateiksies ar milzīgu ogu ražu

Garšīgs šis dzēriens sanāks ar jebkurām ogām, taču noteikti vēlams, lai tās būtu mīkstas un sulīgas. Gala rezultātā tāda uzlējuma stiprums būs kādi 18-22 grādi, un tas arī ir atkarīgs no izmantotajām ogām.


Pīlādžu uzlējums būs maigāks, ķiršu uzlējums (ja ķirši ir ar kauliņiem) – būs stiprāks. Var degvīna vietā izmantot spirtu vai labi attīrītu pašbrūvētu degvīnu. Proporcijām vajadzētu palikt tādām pašām.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru