Orhidejas atdzīvināšana mājas apstākļos ar aktivētās ogles palīdzību

Orhideju kolekcionāre stāsta: “Tagad man mājās kuplo un krāšņi zied veselas 12 orhidejas, tomēr vēl pirms pusgada pavērās krasi bēdīgāka aina.

Ikviens, kas mājās audzē orhidejas ir saskāries ar to sakņu sistēmas liekšanos un lapu dzeltēšanu. Man tieši šo problēmu dēļ bojā aizgāja četras orhidejas. Jāpiemetina, ka mūsu klimata apstākļos ir visai grūti izaudzēt skaistu, veselu un regulāri ziedošu orhideju. Šim tropiskajam augam nepieciešama īpaša uzmanība un rūpes.

Ja orhidejas kopšana tiek veikta nepareizi, augs var saslimt, zaudēt lapas un daļu sakņu sistēmas. Pārāk liels vēsums, caurvējš vai pārkaršana, tāpat kā pārāk bieža laistīšana un tiešu saules staru ietekme, kā arī aizēnojums var likt augam iet bojā.”

Bet ko gan darīt, ja tiek ievēroti visi orhidejas kopšanas pamatprincipi, bet augs vienalga nīkuļo?

Sieviete turpina: “Patiesībā uzzināju šo orhideju kopšanas noslēpumu no kaimiņienes. Kādu dienu viņa atnāca pie manis ciemos uz tasi tējas, tieši tad es sūdzējos par problēmu ar puķu nīkuļošanu, bet viņa man pastāstīja iedarbīgu recepti orhideju reanimācijai!”

Orhideju atdzīvināšanas padomi

1. solis: Lai noteiktu sakņu sistēmas stāvokli augs uzmanīgi jāpavelk pa labi un tad pa kreisi. Ja tas ir cieši iesakņojies substrātā, tad sakņu sistēmai noteikti trūkst mitruma pārāk retas laistīšanas dēļ. Noteikti ir pienācis laiks augu atdzīvināt!

Noņem puķupodu no palodzes un ļauj augam atrasties mierā aptuveni 40 minūtes. Pēcāk uz stundu ievieto augu traukā ar ūdeni, ūdens temperatūrai jābūt aptuveni 30-40 grādiem pēc Celsija skalas.

реанимация орхидей без листьев

Ar stundu pilnībā pietiks, lai saknes uzsūktu tām nepieciešamo šķidrumu, tu ievērosi, ka tās kļuvušas stingrākas kā iepriekš.

2. solis: Izmantojot dušas uzgali aplej augu ar siltu ūdeni, vairies apliet ziedlapas.

Pagaida 20 minūtes, liekais ūdens pats aiztecēs prom. Izmantojot salveti nosusina stublāju, kur savienojas lapas.

Novieto puķupodu labi apgaismotā vietā un pārliecinies, ka šajā vietā gaisa temperatūra nepārsniedz 18-25 grādus Celsija.

реанимация орхидей янтарной кислотой

Lai lasītu raksta turpinājumu, spied “Tālāk”

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru