Ozolnieku pagastā izveidos mežaparku

Otrdien, 4. septembrī, valdība atbalstīja Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavoto rīkojuma projektu par valsts meža zemes nodošanu Ozolnieku novada pašvaldības īpašumā mežaparka izveidošanai.

Rīkojuma projekts paredz, ka ZM bez atlīdzības nodod Ozolnieku novada pašvaldības īpašumā valsts meža zemi 64 ha kopplatībā Ozolnieku pagastā, Ozolnieku novadā, lai to izmantotu pašvaldības autonomās funkcijas īstenošanai – mežaparka ierīkošanai un uzturēšanai ciema teritorijā.

Paredzēts, ka Ozolnieku novada pašvaldība, lai attīstītu apdzīvotai vietai svarīgo atpūtas un rekreācijas programmu, atsavināmajā valsts meža zemē izveidos mežaparku pastaigām un aktīvai atpūtai. Pēc valsts meža zemes teritorijas atsavināšanas tiks izstrādāts mežaparka ainavu un labiekārtošanas projekts.

Valsts meža zemes teritorijā plānots ierīkot gājēju celiņus 3,6 km garumā, atjaunot meža ceļu 1 km garumā, ierīkot bērnu pasaku vides objektus vismaz 9 vietās gar gājēju celiņiem, kā arī atpūtas vietas, izvietot soliņus un atkritumu urnas, iekārtot 4 putnu un dabas vērošanas vietas, kā arī uzturēt koplietošanas ūdensnoteku un susinātājgrāvjus.

Mežaparka projektu paredzēts īstenot vairākās kārtās un posmos, piesaistot arī Eiropas Savienības fondu līdzekļus.

Plašāka informācija par Ministru kabineta (MK) rīkojuma projektu “Par valsts meža zemes nodošanu Ozolnieku novada pašvaldības īpašumā” pieejama MK tīmekļvietnē.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru