Palūkojies uz kaķa asti, pēc tās var noteikt, ka kaķis jūs slepenībā ienīst

Suns tiek uzskatīts par cilvēka labāko draugu, taču ne kurš katrs spēj atļauties šādu mājdzīvnieku. Turklāt dažiem cilvēkiem daudz vairāk tīk klusi un allaž mierīgie kaķi. Tikai nav nemaz tik vienkārši izpatikt kaķim, pat ja tie nespēj vārda tiešajā nozīmē ienīst, tomēr viņi var izjust diskomfortu, atrodoties jums blakus. Par to var liecināt vairākās pazīmes.

Aste

Kaķi izmanto asti ne vien apbrīnojamai balansēšanai, bet arī savu emociju izrādīšanai. Horizontāli nolaistā aste nozīmē, ka kaķis izjūt bailes, ir agresīvs, naidīgi noskaņots, vai arī vēlas atkāpties. Jo zemāk tiek nolaista aste, jo lielāku stresu izjūt jūsu mīlulis.

Slēpšanās

Ja jūsu kaķis nemitīgi slēpjas, tas var nozīmēt, ka viņš nejūtas komfortabli savā vidē. Gadījumā, kad mājdzīvnieks pavisam nesen ir ienācis jūsu mājās, pietiek atvēlēt viņam vairāk dzīves telpas un laika. Pretējā gadījumā labāk atrādīt savu mīluli veterinārārstam, jo nemitīgā slēpšanās un izvairīšanās var liecināt par problēmām ar veselību.

Košana

Daži eksperti piekrīt tam, ka mēģinājums iekost saimniekam ir acīmredzama pazīme tam, ka kaķis jūtas aizvainots. Košana ir pilnīgi dabiska parādība starp kaķēniem, taču pieaugušam kaķim nebūtu jākož saimniekam, it īpaši, ja jūs vienkārši cenšaties viņu noglaudīt.

Distance

Protams, kaķi ir ļoti neatkarīgi un brīvību mīlošie dzīvnieki, reizēm viņi var arī negribēt spēlēties ar jums. Taču ja mīlulis regulāri izvairās no jūsu sabiedrības, ir visai ticami, ka viņš jums vienkārši neuzticas.

Lasi vēl: Šī attēla enerģētika ir neierobežota! Izsakiet vēlmi un tā piepildīsies pēc pāris dienām!

Tualete

Ja jūsu kaķēns vai pieaudzis kaķis vēl tikai apgūst tualetes kastītes izmantošanu, tad nevajadzētu dusmoties par nejauši atstātajiem „pārsteigumiem”. Taču ja kaķis pēkšņi pārstājis to apmeklēt, nav izslēgts, ka viņš šādi pauž savu nepatiku. Turklāt ir svarīgi, lai kastīte kaķim vienmēr būtu pieejama, bet ja arī tas nepalīdz, labāk vērsties pie veterinārārsta.

Šņākšana

Šņākšana ir kā sarkans karogs attiecībās ar kaķi. Ja jūsu mīlulis jums ir uzšņācis, tas pilnīgi noteikti liecina par nepatiku. Tomēr šņākšana un rūkšana ir pilnīgi dabiska mazo kaķēnu uzvedība augšanas laikā, pamats uztraukumam rodas tad, kad sāk šņākt pieaudzis kaķis.

Draudzīgums

Par nopietnām problēmām attiecībās ar jūsu kaķi liecina tas, ka viņš ir draudzīgs ar visiem pārējiem, izņemot jūs. Pārliecinieties, ka esat nodrošinājuši savam mīlulim visu nepieciešamo: neesat aizmirsis pabarot, ieliet ūdeni vai iztīrīt kastīti. Jo uzmanīgāka būs jūsu attieksme pret mīluļa vajadzībām, jo lielāka varbūtība, ka viņš kļūs draudzīgāks pret jums.

Patika raksts? Dalies ar draugiem Facebook.

Avots:

leprechaun

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru