Palūkojieties uz šo bildi un uz visiem laikiem iegaumējiet šī kukaiņa-slepkavas izskatu – tas ir visbīstamākais kukainis uz mūsu planētas

Pirmkārt, jums ir jāzina, ka šis kukainis ir vienas no bīstamāko slimību pārnēsātājiem – slimība saucas “American Tripanosamiasis”. Šī slimība ir dzīvībai bīstama ne tikai cilvēkiem, bet arī dzīvniekiem.

Lasi vēl: Lūgšana, kura piemērota smagi slimiem cilvēkiem

Daudzās valstīs šis kukainis zināms kā “Šagasa”. Teksasas iedzīvotāji paši uz savas ādas ir izbaudījuši šī kukaiņa radītās briesmīgās sekas. Bail paliek, iedomājoties vien, ka šis kukainis barojas ar cilvēku un dzīvnieku asinīm. Koduma brīdī kukainis atstāj daļu savu siekalu upura ķermenī – tas arī kļūst par iemeslu tik daudz letāliem gadījumiem.
Vēl viens šokējošs fakts ir tas, ka Šagasa ir klusā slepkava: sākotnējās inficēšanās stadījās cilvēks pat nenojauš, ka ir inficēts.
Galvenais šī kukaiņa koduma bieds ir tāds, ka cilvēkam iestājas anafilaktiskais šoks. Reizēm tiek novērota arī smakšana. Šīs slimības sākotnējos simptomus ļoti viegli sajaukt ar gripas vai parastas saaukstēšanās simptomiem.
Tādēļ, ja jūs pamanāt Šagasu sev tuvumā, sauciet pēc palīdzības un, drošības labad, dodieties uz Slim**cu, lai veiktu pārbaudes.
Piebilde: šie kukaiņi parasti ir sastopami zem akmeņiem, sienu starpās, kāpņu telpās, uz kāpnēm, mežos, īsāk sakot, dabā teju visur.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru