Par ko nekādā gadījumā nedrīkst stāstīt Facebook?

Lielākā daļa cilvēku mīl sociālajos tīklos dalīties ar pilnīgi visu, kas notiek viņu dzīvē. Taču mūsu ieteikums ir nestāstīt sociālajos tīklos par visu, kas ienāk jūsu prātā vai norisinās jūsu dzīvē.

Lasi vēl: Tev vairs nevajadzēs raizēties, ka aizmirsi aplaistīt puķes, jo tagad tās pašas sevi var aplaistīt

Jūsu mājas adrese
Kopēja pieeja jūsu dzīvesvietas adresei nebūt nav pati labākā doma. Tas vairāk līdzinās tam, ka jūs ļaujat visai pasaulei pārkāpt jūsu personīgo telpu. Vai jūs tiešām vēlaties, ka mazpazīstams cilvēks zina, kur jūs dzīvojat? Vai arī vēl sliktāk – redz, kā jūs liekat savas dzīvesvietas fotogrāfijas?
Piebilde: Pārliecinieties, ka jums ir izslēgta atrašanās vietas funkcija. Tādā veidā jūs automātiski nenorādīsiet to, kur tika uztaisīta bilde.
Svešas ziņas
Jums paziņa tik tikko atsūtīja ziņu, ka viņa ir saderinājusies. Protams, ka neviens neliedz jums par viņu priecāties, taču nesteidziet par to publicēt internetā, kamēr viņa pati nebūs to izdarījusi vai paziņojusi citiem.
Nevajag publicēt citu cilvēku ziņas bez viņu atļaujas!
Kompromitējošas fotogrāfijas vai selfiji
Fotogrāfijas, kurās redzams, kā dzerat vienu vai otru kokteili, ir pieņemamas tad, ja atrodaties draudzeņu kompānijā. Iespējams, ka blakus atradīsies cilvēki, kas nebūt par to nepriecāsies.
Ballītēs jūs varat fotografēt ko vien vēlaties. Taču, pirms jūs nolemjat dalīties ar šo fotogrāfiju internetā, labāk pajautājiet visiem, kas šajā fotogrāfijā ir attēloti.
Draudzīgs atgādinājums: jūsu “trako” izklaižu fotogrāfijas var jūs nākotnē izsekot.
Politiskie uzskati
Katram ir savs viedoklis, ja runa ir par politiku. Protams, ka katrs ir tiesīgs uz savu viedokli arī sociālajos tīklos. Vārda brīvība sniedz jums šādas iespējas.
Taču iesakām izvairīties no krasu viedokļu un neapdomātas kritikas izteikšanas. Tas var izraisīt nepatīkamu attieksmi no citiem lietotājiem. Jūs tiešām esat gatavi šādām politiskām diskusijām?
Draudi
Draudēt kādam ir ļoti nepareizi, taču draudēšana internetā ir kaut kas vēl trakāks. Draudi citiem cilvēkiem var tikt uzskatīti par tiešiem, tādējādi uzsākot krimināllietu un radot problēmas jau ar tiesībsargājošām iestādēm.
Pat tad, ja esat nolēmuši “pajokot”, ziniet, ka šādi joki var netikt saprasti, radot jums nevajadzīgas nepatikšanas. Turklāt ne visiem ir vienāda humora izjūta.
Īsāk sakot – katrs cilvēks uztver visu tā, kā viņš grib. Jums nav iespējams to kontrolēt.

Lasi vēl: Pol***ja: Ja tu izmanto Facebook, tad tev jāzina par šo afēru! Izplatās ar katru minūti!
Attiecības
Šķiršanās ar jūsu bijušo bija pārāk sāpīga? Pagaidiet. Varat nemaz neatbildēt, jo mums par to nemaz nevajadzētu zināt.
Labāk paglabājiet visas sirdssāpes sev tuviem cilvēkiem, kuri par jums uztraucas un kuru viedoklis jums ir svarīgs.
Jūsu kaimiņiem, vēstures skolotājam vai darba kolēģim nebūt nebūtu jāzina šāda veida informācija.

 

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru