Par Latvijas Studentu apvienības prezidenti ievēlēta Justīne Širina

Šodien notikušajā Latvijas Studentu apvienības (LSA) ārkārtas kongresā par prezidenti ievēlēta Justīne Širina, Latvijas Universitātes studente. No 91 augstskolu studējošo pašpārvalžu pārstāvjiem par kandidāti nobalsoja 80.

Par trim galvenajiem virzieniem, vadot organizāciju, jaunā prezidente nosaukusi LSA veidošanu par nacionālā līmenī spēcīgu un starptautiski ietekmīgu organizāciju, kā arī cilvēkresursu, iekšējās vides un organizācijas attīstības veicināšanu. Kā nākamā gada prioritātes, kas tiešā veidā sniegs labumu studējošajiem, Širina izvirzīja darbu ar šobrīd kritiski zemā studiju bāzes finansējuma apmēra palielināšanu, studiju un studējošā kreditēšanas sistēmu un valsts piešķirto stipendiju apmēra palielināšanu.

Šis ir jau trešais LSA kongress šogad. Tā norises iemesls ir iepriekšējā prezidenta Dāvja Freidenfelda atkāpšanās no amata. Viņš par prezidentu tika ievēlēts aprīlī, pārspējot otru kandidāti – Aneti Ašmani –, bet vēl mēnesi pirms tam notika kongress, kurā kandidēja, bet netika ievēlēta Ašmane.

LSA kongress ir organizācijas augstākā lēmējinstitūcija, kas sastāv no LSA biedru, studējošo pašpārvalžu, deleģētiem pārstāvjiem. Tajā piedalās vairāk nekā 100 studējošo pašpārvalžu pārstāvji no Latvijas augstākās izglītības iestāžu studējošo pašpārvaldēm, kas ir LSA biedri.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru