Par šīm viltībām degvielas uzpildes stacija nerunā, jo baidās no iespējamiem zaudējumiem

Katrs brauciens uz degvielas uzpildes staciju ievērojami ietekmē jūsu maciņa biezumu. Pēc pāris šādām reizēm sākat domāt, kā lai ieekonomē naudiņu uz degvielu? Ja automobilis jums ir neatņemams pārvietošanās veids un no tās nav iespējams atteikties, izmantojiet mūsu ieteikumus, kā ieekonomēt degvielu, šādi ieekonomējot arī naudiņu.

Lasi vēl: Nākamais 2018. gads būs labklājības gads: kura no zodiaka zīmēm kļūs bagāta?

Saprotams, ka vislabākais veids, kā ieekonomēt degvielu, ir izvēlēties ekonomisku mašīnu. Taču, ja jums jau ir auto un mainīt to negrasāties, izmantojiet šos noderīgos padomus.

  • Sekojiet līdzi tam, lai auto viss vienmēr darbotos pareizi. Laikus veiciet tehniskās apkopes, jo jebkuras auto darbības kļūmes palielina degvielas patēriņu reizēm pat divtik. Piemēram, nolietots dzinējs palielina degvielas patēriņu līdz pat 20%, aizsērējies gaisa filtrs – par 10%, bet nenoregulēts riteņu savirzes sagāzums vēl par 10%.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Padomdevejsnr1352</cite>

    Padoms autobraucējiem par pareizu pārnesumu pārslēgšanu, cik tas neloģiski neskanētu, es mēģināšu argumentēt savus uzskatus.
    Katram dzinējam ir apgriezieni, kuros tas spēj veikt darbu visefektīvāk, jeb apgriezieni, kad griezes moments dzinējam ir vislielākais.
    Paātrinoties, apgriezieniem ir jāatrodas aptuveni lielākā griezes momenta apgriezienos (piemēram, tipiski dīzeļiem tas atrodas uz 1750RPM, taču benzīniekiem tas var atrasties uz 3000-5000RPM).
    Tātad, ja lielākais griezes moments ir 1750RPM, ar katru pārnesumu iedzinaties līdz apmēram 2000RPM, tad mainat pārnesumu augstāk.
    Kad sasniedzat ātrumu, ar kuru gribat turpmāk pārvietoties, izvēlaties augstāku pārnesumu, lai apgriezieni būtu ap 1500RPM, lai neradītu lielu troksni un samazinātu dzinēja komponentu nodiluma ātrumu.
    Degvielas patēriņi uz vienāda ātruma dažādos pārnesumos ir aptuveni vienādi, ekonomija izpaužās paātrinoties.
    “Bet kā, lielāki apgriezieni nozīmē lielāku patēriņu!” – Nē, lielāki apgriezieni nozīmē biežāka, bet mazāka degvielas padeve – kopējais izlietotais degvielas daudzums nemainās, un, ja turēsieties pie sava dzinēja efektīvākajiem apgriezieniem, tad šis daudzums tiks izmantots efektīvāk.

Pievienot komentāru