Pārdomas par 9. maija pasākuma apmeklētību Uzvaras parkā; Kāda tad īsti ir patiesība

 

Andis Mikainis savā Facebook kontā dalās par Uzvaras parkā 9. maijā notikušo pasākumu un tā apmeklētību.

Ir jau pierasts, ka tādi respektabli masu saziņas mediji kā Tvnet, Delfi, NRA, Diena, Lsm, La un citi pēdējos gados ierasti ziņo, ka 9. maija pasākumu Uzvaras parkā apmeklējuši, uzmanību… klusa bungu rīboņa… vidēji 150 000 cilvēki!

Citus gadus bijis vēl vairāk. Šis gads arī nav izņēmums, vakar, 9.maijā, jau neilgi pēc 23:00 vakarā ziņu lentēs atkal tiek apgalvots, ka kopā bijuši aptuveni 150 tūkstoši cilvēku. Cipars stabili nemainīgs jau gadiem. Prese arī raksta, ka dažs labs galvenais orators kopskaitu esot jau pat pieminējis uzrunas laikā dažas stundas pirms pasākuma beigām. Tas liek aizdomāties, kā to varētu tik ātri izrēķināt, apstrādāt datus, nodot publicēšanai un vai tā vispār varētu būt taisnība.

Katrs lai jau raksta, ko vēlas, bet tomēr pastāv zināmas aizdomas par kārtējām viltus ziņām, kas diemžēl atkārtojas presē gadu no gada, cik var atrast tad vismaz kopš 2012. gada.

Lasi arī: No kā īstenībā ražo jūsu iemīļotos pelmeņus!

Lai tomēr ieviestu kaut kādu skaidrību tik kutelīgā lietā, no sākuma vajadzētu padomāt, kā vispār iespējams sapulcināt tik lielu cilvēku skaitli. Parasti šādas tautas masas sanāk kopā dažādās atmodās, revolūcijās jeb arī lielos mūzikas festivālos, kur tieši pēdējā gadījumā cilvēku skaitu nekļūdīgi nosaka pēc pārdoto biļešu daudzuma.
Tālāk no savas pieredzes.

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru