Pārliecinies, lai no tava auto sniegs būtu notīrīts, jo pretējā gadījumā tevi gaida… sods!

Ziemā kad ir daudz sniegputeņu nav nekāds brīnums redzot automašīnas, kuras ir apsnigušas ar lielu sniega kārtu, bet tagad par šo ir iespēja saņemt sodu. Šoferīši, uzmanieties!

Lasi vēl: Reidu laikā uz Latvijas ceļiem atklāj bīstamu paradumu autovadītāju rīcībā

Pirms pusotra gada šādus noteikumus pieņēmusi Rīgas dome. Vai tos ievēro autovadītāji, kontrolē pašvaldības izpilddirekcijas, bet pašvaldības Pol***ja iesaistās tad, kad saņem informāciju no iedzīvotājiem par šādu pārkāpumu, ziņo savā portālā tvnet.lv. 

Tāpat kā jārūpējas par sava pagalma tīrību, tāpat arī jārūpējas par savu automašīnu. Situācijas kad automašīna ir apsnigusi ar biezu sniega kārtu visbiežāk redzamas, kad šoferīši savu spēkratu nav kustinājuši vairākas dienas no vietas.

Pērnā gada ziema bija pirmā, kad autovadītājus par šo pārkāpumu sāka sodīt. Tiesa gan, tā kā iepriekšējā ziema nebija sniegiem bagāta, ar nelieliem sodiem, līdz 20 eiro tika sodīti vien 12 autovadītāji.

Taču sods par šādu rīcību var sasniegt arī 350 eiro fiziskām personām un gandrīz līdz 1500 eiro juridiskām. Vieglāk taču ir savu automašīnu notīrīt, vai ne tā?

Jau autovadītājs trīs dienu laikā kopš intensīvas snigšanas nevar notīrīt savu transportlīdzekli, tas jāpalūdz izdarīt kādam citam, iesaka pašvaldības policijā, stāsta tvnet.lv.

Vēl auto, kas traucē ziemas tehnikai tīrīt ielas, var tikt evakuēts uz blakus stāvošām autostāvvietām. Ziema ir laiks, kad tev ir jābūt īpaši acīgam.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru