Pasaules pirmatskaņojums programmā Geršvinam 120

28.jūnijā, 19.00, Rīgas Kongresu namā, festivāla ‘’ Rīgas Ritmi 2018’’ ietvaros Latvijas Radio bigbends kopā ar Šenelu Džonsu (Shenel Johns) sniegs juteklisku koncertu labākajās džeza noskaņās.

Bigbendam ir priekšā unikāls notikums – pasaules pirmatskaņojums – amerikāniete Šenela Džonsa kopā ar Latvijas Radio bigbendu projektā ‘’Geršvinam 120’’. Ņujorkas komponists un aranžētājs Deivids Gibsons (David Gibson) īpaši šim projektam spilgtās, modernās un enerģiskās versijās aranžējis dažādas zināmas un nezināmas Džordža Geršvina kompozīcijas.

‘’Es aranžēju šo mūziku, pirmām kārtām, īpaši domājot par pārsteidzošo Šenelu Džonsu. Man bija arī tā laime tikties ar Latvijas Radio bigbendu šī gada janvārī. Es uzreiz zināju, ka šī lieliskā grupa varēs nospēlēt visu, ko vien es varētu iedomāties, tāpēc es ļāvu savai iztēlei brīvi darboties’’.

Balss, kas iemieso eleganci un kaislību, maigi plūst no džeza uz R&B un gospeli, sapludinot robežas starp žanriem sev raksturīgajā un īpatnējā manierē. Viegla un pārliecinoša improvizācija starp nošu rindām un samtainā dumakas piesitiena balss liek mūzikas kritiķiem izteikt visatzinīgākos vārdus šarmantās dziedātājas virzienā.

Kopš četrpadsmit gadu vecuma Šenele ir iztrādājusi atšķirīgu eklektisku stilu, kas arvien vairāk ir piesaista skatītāju uzmanību. Mūziķe ir studējusi McLean institutā, saņēmusi bakalaura grādu Harta mūzikas skolā kopā ar tādām džeza leģendām kā Rene McLean, Jimmi Greene un Nat Reeves.

Viņa ir kāpusi uz vienas skatuves kopā ar Curtis Fuller, Hank Jones, Dionne Warwick, Sheila Jordan un daudziem citiem slaveniem mūziķiem, kā arī ir uzstājusies koncertprogrammās, kuras veltītas tādām džeza dīvām kā Billie Holiday, Ella Fitzgerald un Lena Horne.

‘’Es esmu tik satraukta un priecīga strādāt ar Latvijas Radio bigbendu. Viņi ir vienkārši neticami mūziķi, profesionāļi, un no viņiem plūst tik liela enerģija, un šis koncerts būs pārsteidzošs, un es nevaru to sagaidīt!’’ – tā Šenela Džonsa pēc pirmā mēģinājuma ar bigbendu.

Biļetes pieejamas Biļešu Serviss kasēs un internetā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru