Pasta sūtījumu kravām pilnībā slēgta Ukrainas galvaspilsētas Kijevas lidosta

Sakarā ar kravu apstrādes problēmām Ukrainas galvaspilsētas Kijevas lidostā pilnībā apturēta pasta sūtījumu aviosatiksme uz Ukrainu. Patlaban aviokompānijas noteikušas aizliegumu šo sūtījumu pieņemšanā līdz pat 2019.janvāra otrajai nedēļai.

Līdz ar Ukrainas galvaspilsētas Kijevas lidostas problēmām kravu apstrādē aviokompānijas, kas piegādā pasta sūtījumus uz šo valsti, noteikušas aizliegumu visa veida sūtījumu pieņemšanā uz Ukrainu. Tas nozīmē, ka patlaban nosūtīšanai saņemtie pasta sūtījumi uz Ukrainu tiek uzglabāti Latvijas Pasta šķirošanas kompleksā, un tie tiks nekavējoties izsūtīti pēc aizlieguma atcelšanas.

Vienlaikus jāņem vērā, ka tiek kavēta arī to sūtījumu piegāde gala adresātiem, kas no Latvijas jau nosūtīti uz Ukrainu – tas saistīts ar apstrādes, šķirošanas un tālākas nosūtīšanas problēmām Kijevas lidostā.

Patlaban aviokompāniju noteiktais sūtījumu aizliegums attiecas uz laika periodu līdz 2019.ganvāra otrajai nedēļai. Tiklīdz Latvijas Pasts saņems aktuālo informāciju attiecībā uz sūtījumiem Ukrainas virzienā, tā nekavējoties tiks publiskota.

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4200 darbinieku. Uzņēmuma iekšzemes sūtījumu piegādes kvalitātes mērījumus veic viena no Latvijas vadošajām tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūrām Kantar TNS, savukārt pārrobežu sūtījumu piegādes kvalitātes kontroles mērījumi tiek nodrošināti Starptautiskās pasta korporācijas (International Post Corporation) ietvaros ar izpētes kompāniju Kantar TNS, Ipsos un Quotas starpniecību.

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru