Pilnīgs absurds! Latviete Lietuvā iegādājas automašīnu, bet Latvijā VID viņai atsūta 3000 Eiro soda kvīti!

Pēdējā laikā varam dzirdēt dažādus notikumus saistībā ar Valsts Ieņēmumu Dienestu, tomēr šis ir gadījums, kurš daudzus neatstās vienaldzīgus! Latvijas valsts pilsone devās uz Lietuvu un nopirka tur automašīnu par 20 000 Eiro skaidrā naudā, bez nekādiem bankas pārskaitījumiem. Pēc tam reģistrējusi to Latvijā un sekoja pamatīgs tracis!

Tiklīdz sieviete to reģistrēja Latvijā, viņai tika izrakstīts 3000 Eiro milzīgs sods! Pašlaik gan ir zināms tas, ka Valsts Ieņēmumu Dienests to ir atcēlis interesanta iemesla dēl, vēstījis laikraksts Dienas Bizness. Marita Klikiča, kura ir juriste, sagatavoja soda pārsūdzību Valsts Ieņēmumu Dienestam un norādīja, ka iespējams ne visi automašīnu pircēji reģistrējot Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD) ārzemēs pirktās mašinas, kuras pirktas par skaidru naudu zina to, ka Latvijā skaidras naudas darījuma ierobežojumi uz kaimiņvalstīm nemaz neattiecas.

Stāsts ir ļoti vienkāršs! Sieviete pēc mašīnas iegādes Lietuvā atbrauca atpakaļ uz Latviju, kur CSDD reģistrējusi mašīnu, kura tika nopirkta par skaidro naudu. Sieviete veidlapā atklāti norādījusi, ka mašīnu pirkusi par skaidru naudu. Vēlāk viņa tika uzaicināta uz VID, notikusi visāda izjautāšana un vēl vēlāk pienākusi ziņa par uzlikto sodu, jo esot pārkāpt skaidras naudas lietošanas ierobežojums.

Respektīvi no 2017. 1 janvāra skaidras naudas lietošanas ierobežjums fiziskām personām, kuras neveic nekādas saimnieciskās darbības ir 7200 Eiro limits. Tomēr visu situāciju ir atrisinājusi sievietes juriste. Latvijas likumi darbojas tikai Latvijas teritorijā, līdz ar to, tā kā konkrētais darījums notika Lietuvā, pārkāpuma nemaz nav un sods nav jāmaksā. Interesanti domāt, kas būtu noticis, ja sieviete nebūtu vērsusies pie juristes?

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Sergejs</cite>

    Pēdējā laikā ar vien biežāk tiek sastapti piemēri, kas parāda, kā valsts ieņēmumu dienestā nestrādā nē vien profesionāļi, bet arī cilvēki ,ar sistēmas kontroli, kuri ir pavirši apguvuši savus pienākumus. Nē reiz, es personīgi esmu saskāries, kur viens VID darbinieks atsaka vai nevar palīdzēt, tad ņemot atkārtotus numuriņus un tiekot pie cita personāla, problēma, jautājums tiek mierīgi un adekvāti atrisināts… Tomēr taisnība ir rakstā, kā valsts orgānam gan šādu kļūdu pieļaut ir vairāk kā smieklīgi….. cerēsim, kā savā starpā tā amatpersona ir sodīta un nobārta pat.

Pievienot komentāru