Pirms izsauciet NMP atcerieties, ja iemesls nebūs svarīgs Jums nāksies maksāt 56 euro

No 1.jūnija par nesvarīgu NMP izsaukšanu jūs tiksiet sodīti ar 56 euro lielu naudas sodu. 

Lasi vēl: Boikots pret ”Circle K” degvielas cenām rit pilnā sparā. Viedokļi dažādi

NMPD šim nolūkam būs speciāls darbinieks, kas izrakstīs rēķinu un to nosūtīs pa pastu, raksta delfi.lv 

Jau tagad pirms izsaukuma, kas, iespējams, nav neatliekams, dispečerdienests pacientu brīdina, ka, visticamāk, būs jāmaksā. Taču lēmums par samaksu tiekot pieņemts, redzot izsaukuma rezultātu – vai pacients ir palicis mājās vai aizvests uz Slim**cu –, un iepazīstoties ar brigādes mediķu secinājumu, vai tas ir bijis maksas izsaukums.

Tiek vēstīts, ka daudzi cilvēki bez pamata izsauc NMP, taču atbraucot mediķi konstatē, ka nekas tik nopietns nav noticis un pacients var palikt mājās un gaidīt vizīti pie ģimenes ārsta.

Atgādinām – ja pacients vēršas NMPD situācijās, kad nav apdraudēta Vese***a vai dzīvība, dienestam ir tiesības izsaukumā nenosūtīt neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādi vai arī saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem šobrīd pacientam par šādu izsaukumu jāmaksā 40,14 eiro.

NMPD brigādes ik dienu izbrauc vidēji uz 1200 izsaukumiem, savukārt ik mēnesi vidēji 90 gadījumos tiek izrakstīti rēķini. NMPD ir iesniedzis Vese***as ministrijai izvērtēšanai priekšlikumus maksas pakalpojumu cenrāža izmaiņām, kas turpmāk paredzētu 56 eiro samaksu par šādu izsaukumu, raksta delfi.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru